PALMA: SRBIJA VODI POLITIKU MIRA, ALI I POLITIKU DOSTOJANSTVA

0

„Ja želim da pošaljem poruku svim državama koje danas kažu „bravo Srbija, dobri ste u ovome ili onome“ da kažu „bravo“ i za ono što je Srbija ispoštovala kada je u pitanju Briselski sporazum koji su postigli Beograd i Priština. Jedino je Srbija ispunila svoje obaveze, a Albanci nisu ispoštovali ništa. Ja neću da kažem da te države, koje su glavni tekstopisci Briselskog sporazuma treba da kazne Albance, ali treba da saznaju pravu istinu, da su Albanci militantni i da decu od rođenja uče da mrze Srbiju“ izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, na zajedničkoj konferenciji u Jagodini sa ambasadorom Kube u našoj zemlji Gustavom Trista del Todom.

„Vučiću nije lako da pregovara sa teroristima. Nigde se u svetu nije desilo da oni koji su ratovali, koji su bili vođe tih bandi, teroristi, da oni budu šefovi pregovaračkog tima, kao što je slučaj sa Albancima sa Kosova i Metohije. Mi se u Srbiji borimo za politiku mira, ali i politiku dostojanstva i politiku podignutih glava. Tražim da Evropa i SAD priznaju da su napravili grešku, jer su bombardovali Srbiju da bi doveli teroriste na vlast i da otmu deo teritorije Srbije. Očekujemo da se krajem septembra nastavi dijalog u Briselu. Ali je problem što Hašim Tači nema kredibilitet, kao što ima Aleksandar Vučić i u parlamentu i kod građana Srbije. Od 10 najmnogoljudnijih zemalja sveta, 7(Kina, Indija, Indonezija, Brazil, Rusija, Nigerija i Meksiko) nije priznalo jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo. U državama na svetu koje nisu priznale Kosovo živi 5 mlijardi i 350 miliona stanovnika, a u državama koje su priznale Kosovo živi 2 milijarde i 257 miliona stanovnika. Kada bi Srbija imala uticaj da raspiše referendum na temu Kosova, odnos bi u našu korist bio 2:1“ , rekao je Marković.

DEL TODO : UVEK UZ SRBIJU

„Kuba je uvek bila i biće uz Srbiju. Naši narodi su veoma bliski, iako smo daleko. Kada je Srbija bombardovana 1999. godine, Kuba je bila uz vašu zemlju i tada je Fidel Kastro rekao da je bombardovanje Srbije genocid. Kuba poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije“ rekao je ambasador Kube u Srbiji Gustav Trista del Todo.

„Prošle godine je na Kubi boravilo 6000 turista iz Srbije. Jeste daleko i skupo, ali vredi otići na Kubu, kažu svi građani Srbije koji su bili na Kubi. 24. septembra ćemo u Privrednoj komori Srbije organizovati prezentaciju „Kako poslovati sa Kubom“ rekao je ambasador.

Dragan Marković Palma je najavio da bi na tradicionalnoj kik boks manifestaciji, koja se svakog 7. jula održava u Končarevu kraj Jagodine, gost mogla biti kik boks reprezentaciju Kube, imajući u vidu činjenicu da je Kuba zemlja boksa. Marković je rekao da bi se meč između Palminih tigrova i Kube mogao održati u pomen na najvećeg amaterskog boksera svih vremena, trostrukog olimpijskog šampiona, kubansku legendu Teofila Stivensona.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime