Palma: Prolaz turista i kamiona preko grčke granica mora biti brži i lakši

0

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je i počasni konzul Grčke u Srbiji, razgovarao je u Solunu sa privrednikom Karavakosom Eftimosom i rukovodstvom grčko – srpske Privredne komore, predsednikom Kostasom Georgiakosom i generalnim sekretarom, košarkaškom legendom, Branislavom Prelevićem, saopštava Informativna služba JS.
„Zahvaljujem se grčkoj vladi i premijeru Kirijakosu Micotakisu što podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije i što Grčka ne menja svoj stav kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Grčka i Srbija su tradicionalni i iskreni prijatelji i to prijateljstvo trebamo pretvoriti u još veću ekonomsku saradnju. U situaciji kada je Evropska unija uvela sankcije Rusiji, a Grčka je član Evropske unije, predlažem da grčki privrednici otvaraju fabrike u Srbiji, zapošljavaju radnike u Srbiji i na taj način iz Srbije izvoze svoju robu u Rusiju i ostale zemlje. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji. Takođe, veoma je važno da privrednici iz Grčke i grčko – srpska Privredna komora u Solunu utiču na grčke granične službe da kamioni iz Srbije brže prelaze granicu pri ulasku u Grčku, kako kamioni iz Srbije ne bi čekali i po tri ili četiri dana da uđu u Grčku, posebno u letnjim mesecima kada su velike gužve zbog turističke sezone. Iz Srbije u Grčku godišnje dođe milion turista. Samo u ovoj godini, grad Jagodina je sredstvima obezbeđenim od donatora, u Grčku, u Hanioti doveo 2400 ljudi, najviše lekara, prosvetnih radnika, poljoprivrednika, studenata. Protok turista i kamiona preko grčke granice mora biti brži i lakši tokom turističke sezone. To je u interesu i srpske i grčke privrede” rekao je Dragan Marković Palma.

Grčki domaćini zahvalili su se Markoviću na predlogu i prihvatili poziv da početkom naredne godine jedna velika grčka privredna delegacija dođe u Srbiju, kako bi razgovarali o realizaciji predloga predsednika Jedinstvene Srbije. Generalni sekretar grčko – srpske Privredne komore Branislav Prelević je legenda u Grčkoj, postao je i narodni poslanik u regiji Severna Makedonija, a Košarkaški klub PAOK, čiji je Prelević predsednik, povukao je dres sa brojem 7 koji je sa velikim uspehom Bane Prelević nosio u solunskom klubu, što je najveća čast za svakog sportistu na svetu.

Prethodni tekstDespotovčani apeluju da se proširi put koji je u izgradnji
Sledeći tekstPuzović u Svilajncu – 7,7 miliona evra za najveći projekat u poljoprivredi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime