PALMA: POŠTUJEM EGZIT, ALI GUČA JE ZAKON!

0

Predsednik skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, izjavio je danas u Paraliji, na severu Grčke da poštuje Egzit, ali da je Guča zakon.

– Bez Guče se ne može, bez trube se ne može napraviti nijedno veselje. Hoćemo da zadržimo srpsku pravoslavnu tradiciju i da se ne stidimo narodne nošnje. Ako se Nemci i Austrijanci ponose svojom nošnjom, zašto bi se mi stideli, ako se zna da je naša nošnja najlepša. Ne želimo da ličimo na neke u Srbiji koji zagovaraju da smo sada svi Evropejci, da nam ne trebaju kulturno umetnička društva, ni Srpska ,,dvojka“, ajmo da slušamo nešto drugo – rekao je on.

On je danas u Paraliji u Grčkoj izjavio da je za 11 godina više od 30.000 Jagodinaca o trošku lokalne samouprave besplatno letovalo u tom poznatom turistikom mestu, kao i da su sredstva za tu namenu obezbeđena štednjom u budžetu od 1,2 miliona evra godišnje.

– Sve ovo se plaća iz budžeta grada i to obezbeđujemo štednjom. Jagodina je jedini grad u Srbiji gde članovi gradskog veća ne primaju nadoknade, nema putnih troškova i dnevnica. Sa nama su funkcioneri koji vode Jagodinu i niko nije uzeo dnevnicu, iako ima na to pravo. Ne koristimo opštinske automobile. Kada sve to saberemo uštedimo mesečno oko 100.000 evra. Ta sredstva se preusmeravaju za besplatna letovanja uspešnih građana Jagodine – rekao je Marković na trgu isped lokalne crkve.

izvor Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime