PALMA POSTAVLJA VOŠTANU FIGURU VUKA BOJOVIĆA!

1

Voštana figura bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića biće sutra postavljena u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

Voštana figura Bojovića stići će u Muzej u 14 sati, a dočekaće je odbornici Skupštine grada, na čelu sa predsednikom Skupštine Draganom Markovićem – Palmom i gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem. Odbornici Skupštine grada Jagodine, su 9. oktobra, doneli odluku i da Bojović dobije i ulicu u ovom gradu. Čeka se saglasnost Ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave.

Ime Vuka Bojovića nosiće dosadašnja ulica Stevana Ivanovića, koja se nalazu uz ZOO vrt u Jagodini, odlučili su odbornici.

„Nemerljiv je doprinos Vuka Bojovića u izgradnju ZOO vrta u Jagodini, zbog čega je dobio zvanje počasnog građanina grada 2006. godine. Za doprinos koji je dao da grad Jagodine postane još poznatije mesto ne samo po privrednim potencijalima već i kao zanačajno turističko mesto u Srbiji, Vuk Bojović zaslužuje da jedna ulica u gradu nosi njegovo ime i da dobije voštanu figuru u muzeju“, stoji u obrazloženju skupštinske odluke.

Tanjug, foto Marko Todorović

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime