PALMA: NEĆEMO PRIZNATI TZV. NEZAVISNO KOSOVO NITI ĆEMO UVESTI SANKCIJE RUSIJI

0

„Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, niti ćemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Od nas traže i EU i SAD da priznamo nezavisno Kosovo, da bismo ušli u Evropsku uniju, a mi to nikada nećemo uraditi“ , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ambasadorom Belorusije u Srbiji, Valerijem Birljovim, koja je održana u Jagodini.

„I Nemačka traži od Srbije da uvede sankcije Rusiji, a ta Nemačka i njena kancelarka Angela Merkel je pre dva dana dogovorila Severni tok 2, odnosno uvoz gasa iz Rusije. Srbija ima svoju politiku i nikome nećemo dozvoliti da neko iz SAD ili Evrope određuje ko će biti prijatelj Srbiji, kao što ni Rusija, ni Belorusija nikada nisu govorili Srbiji da ne treba da uđe u EU. Međunarodna zajednica treba da osudi i da ono što se pre tri dana desilo na Kosovu i Metohiji nazove terorističkim aktom. Iako se Marko Đurić najavio 72 sata ranije da će obići Kosovo i Metohiju, njega su čekali do zuba naoružani kosovski specijalci i kasnije i mučili i njega i njegove saradnike. Kada se nešto tako desi u Evropi ili negde drugde u svetu, onda je to terorizam, a kada se desi u Srbiji nije. Jeste i tim imenom treba da se nazove“, zaključio je Marković.

„Belorusija ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i jedino što priznajemo je teritorijalni integritet Srbije na celoj svojoj teritoriji.      Iskreno želimo da Srbija reši sve svoje probleme, uključujući i kosovski. Mislim da to nije jednostavno i da Srbiju čeka dug put do rešenja tog problema. Belorusija je rešena da pojača ekonomsku saradnju sa Srbijom. Mi smo uvek imali veliku simpatiju prema Srbiji, a sada imamo veliku simpatiju prema Jagodini i Draganu Markoviću Palmi“ rekao je ambasador Briljov.

Marković i Briljov su dogovorili da krajem maja 30 – člana delegacija privrednika i poljoprivrednika iz Srbije poseti Belorusiju, a dogovoreno je i da se Jagodina bratimi sa jednim gradom u Belorusiji.

Današnjem sastanku su prisustvovali i vlasnici jagodinskih kompanija „FEMAN“ , „FABRIKA KABLOVA“ , „JELA“ i „TESTERAL“ , sa kojima je dogovoreno da već od sutra imaju sastanke sa ambasadorom Belorusije u beloruskoj ambasadi Beogradu, sa ciljem postizanja privredne saradnje sa Belorusijom.

Prethodni tekstJAGODINA SE POLAKO OPRAŠTA OD PRVE LIGE
Sledeći tekstOČEKUJE SE POJAČAN SAOBRAĆAJ ZBOG USKRŠNJIH PRAZNIKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime