PALMA I RATKO DALI 2.000 EVRA ZA NAMEŠTAJ PORODICI SA OSMORO DECE

0

Desetočlana porodica Stojanović iz Jagodine dobila je danas nameštaj vrednosti oko 200.000 dinara, koji su obezbedili predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma i gradonačelnik Ratko Stevanović.

aDSC_2366

Porodici Gorana i Jasmine Stojanović iz Vinorače koja ima osmoro maloletne dece danas je uručen nameštaj, za čiju su kupovinu lična sredstva izdvojili predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović. Ovim je relizovana Markovićeva odluka doneta prilikom posete Sajma nameštaja u izložbenom prostoru fabrike nameštaja „Jela“ iz Jagodine, da se kupovinom novog nameštaja iz proizvodnog programa ove jagodinske fabrike,pomogne porodici koja ima najviše dece, a koju će predložiti Centar za socijalni rad i Komsija za socijalna pitanja Skupštine grada Jagodina.Od doniranih sredstava koja iznose oko 200.000 dinara, Stojanovići su dobili novu kuhinju i nameštaj za četiri dečje sobe.

aDSC_2405

“Vreme u kome živimo je teško, pritisnuti smo nedostatkom novih radnih mesta i dece. I bez jednog i bez drugog mi smo država bez budućnosti i zato nema prečeg i odgovornijeg zadataka nego što je to borba za nova radna mesta i borba protiv bele kuge.Jagodinska lokalna samouprava, predvođena predsednikom Skupštine grada, Draganom Markovićem Palmom već dugi niz godina realizuje aktivnosti kojima uspešno rešava ova dva problema, a te aktivnosti su poznate građanima širom Srbije. Danas se realizuje jedna aktivnost usmerena na borbu protiv bele kuge gde je od  ličnih sredstava Dragana Markovića, a ne iz budžeta grada, kupljen nameštaj za ovu porodicu koja ima osmoro dece. Ovaj primer treba da bude za ugled mnogim ljudima u Srbiji koji imaju mogućnosti da pomognu porodicama sa više dece jer su one budućnost Srbije“ rekao je danas prilikom uručenja nameštaja gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

aDSC_2438

Goran Stojanović zahvalio se ovom prilikom na donaciji za nameštaj i rekao da oseća veliku radost i sreću jer će sada njegova deca imati ono što im je bilo potrebno.
„Osmesi naše dece govore koliko im je važno da imaju nov i lep nameštaj, da imaju gde da uče, gde da im dođu drugari iz škole. Mi se borimo kako umemo i nikada nismo odustali od širenja porodice ni kada je bilo najteže. Deca su naše blago. Zahvalan sam na ovom poklonu, nemam reči kojima bih opisao koliko mi je ovo značajna pomoć Živimo u Jagodini koja zaista brine o porodičnim vrednostima i o deci. Žao mi je što nije više takvih gradova kao što je Jagodina, rekao je Goran.

aDSC_2429
Majka Jasmina Stojanović je izrazila zadovoljstvo što postoje ljudi koji podržavaju i pomažu porodicama sa više dece, jer su deca, kako je rekla Božji dar i suština života svakog čoveka. Porodica Stojanović je inače 2011. godine dobila Oktobarsku nagradu grada Jagodine kao primer borbe protiv bele kuge.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime