PALMA I KOKEZA PRESEKLI VRPCU

0

U Jagodini je svečano otvoren teren sa veštačkom travom, izgradjen sredstvima Fudbalskog saveza Srbije i Skupštine grada Jagodine. Ovoj svečanosti prisustvovali su: Dragan Marković Palma, predsednik Skuštine grada Jagodine, Slaviša Kokeza predsednik FSS, potpredsednici Goran Bunjevčenić i Goran Milanović, potpredsednici FSS, zatim selektor Slavoljub Muslin, Novica Tončev, predsednik, FS RIS, predstavnici okružnih saveza, predsednici svih klubova sa područja FS Pomoravskog okruga, fudbaleri, fudbalerke i rukometašice Jagodine. Dragan Marković Palma i Slaviša Kokeza presekli su vrpcu i dali na korićenje svim klubovima iz grada na Belici.

palma-teren-5

-Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam ovde danas sa vama, da mogu da vas pozdravim u ime Fudbalskog Saveza Srbije i u svoje ime lično. Nadam se da će se u budućnosti, kao  što je to bilo u prošlosti, zahvaljujući pre svega gradu Jagodini i gospodinu Draganu Markoviću, što se tiče fudbala pre svega razvoja mladjih kategorija u gradu i u opštini, ići u što boljem pravcu. Ovo je najbolji primer kako treba stvarati uslove da se mladi bave sportom a ne da završavaju na ulici. Takodje se nadam da pored svih ovih lepih uslova, da će se Jagodina vratiti tamo gde zaslužuje to je Super liga Srbije. Apelujem  na grad Jagodinu, a Fudbalski savez Srbije biće na raspolaganju, da se stvore  još bolji uslovi i da Jagodina dođe na mesto kojoj joj pripada, rekao je Kokeza.

Dragan Markiović Palma u obraćanju pristnima je posebno naglasio da grad Jagodine vodi računa o svim sportistima.

-Ovde više ima  fudbalskih funkcionera nego fudbalera, da znate zbog toga nam je fudbal došao u ovu situaciju. Ja sam jedan od njih, doduše funckioner-donator, a to sam bio i pre nego što sam postao predsednik Skupštine grada Jagodine. Napre, želeo bih da čestitam  selektoru Mislinu na uspehu, jeste to početak ali ranijih godina start nam nije bio najbolji u kvalifikacijama. Česitam i Savezu i njenom predsedniku na odličnom izboru selektora, siguran sam da oni imaju autoritet kod igrača koji igraju u jakim evropskim klubovima. Oni su bili  članovi reprezentacije i ranijih goidna, ali nije bilo uspeha. Očekujem do kraja kvalifikacija pobede. Ono što nedostaje to su navijači na tribinama. Navijači treba da dodju na stadion da bodre reprezentaciju Srbije jer fudbal u Sribji je veoma važna oblast, a bez  navijača nema fudbala u Srbiji. Kada su u pitanju fudbaleri koji u ovom trenutku igrau za prvoligaša, strašno sam razočaran činjenicom da, na primer, u Zvezdi ima deset stranaca, toliko u Partizanu, u srpskim klubovima moraju da igraju fudbaleri iz unutrašnjosti, kao što je nekada bio Dragiša Binić iz Kruševca, Perica Ognjenović iz Palanke, selektor Muslin iz Kragujevca. Ne razumem zašto je to vreme prošlost, ja kao čovek koji vodi ovaj grad, najpre sam stvorio uslove za razvoj sporta u ovom gradu. Napravili smo 50 sportskih terena u svakom  selu sa rasvetom i danas, otvaranjem ovog terena, pokazujemo da je briga o fudbalu na veoma visokom nivou, rekao ne na počeku Dragan Marković Palma.

palma-teren-3

Prvi čovek grada Jagodine se potom zahvalio Fudbalskom savezu Srbije.

-Oni su nam bili donatori za travu a sve ostalo smo mi uradili. Hoću da  pohvalim Fudbalski savez Srbije što je počeo da decentralizuje fudbal. Ne igra se fudbal samo u Beogradu, fudbal je nešto što se igra i u Jagodini, Kragujevcu, Vranju, Leskovcu. Poslednjih nedelja svedoci smo da svako od klubova nešto dobio od sportske opreme a to je danas možda i najvažnije  za te klubove iz unutrašnjosti. Kada je u pitanju ovaj grad on finansira sve sportske kllubove, sve sportove iz budžeta, jer klubovi naisu u stanju da obezbede sredstva.

Marković je dao zanimljivo vijdenje zašto Jagodina nije u Super ligi.

-Fudbal u Srbiji se igrao samo zbog fudbalera, a mi hoćemo da fudbal u Srbiji da se igra zbog navijača. Takodje potrebno je da se uvede praksa da kad neko iz manjeg ranga udje u veći bude novčano nagradjen. Kao što mi u Jagodini to radimo već godinama u nazad. To da bude motiv Jagodini  da se bori za povratak u Super ligu. Nadam se da će to gospodin Kokeza prihvatiti. On slabo govori, ali kada nešto obeće to će sigurno biti tako. U Jagodini ovi mladi momci nisu u zbog para, pare će da zarade kada Jagodina obezbedi uslove, kada se oni pokažu i dokažu na terenu kao petlioći, pioniri, kadeti i omladinci i da tek tada dostignu neki rang u fudbalu i da se sutradan Jagodina njima ponosi, kao što se ponosila sa velikim brojem sportista u svim sportovima. Mi koji vodimo ovaj grad smo tu da im stvorimo uslove. Da dodam i to da mi koji smo u ulozi navijača da navijamo samo za srpsku repezentaciju  jer samo je jedna srpska fudbalska reprezentacija, zaključio je Dragan Marković Palma.

Svečanosti otvaranja ternera sa veštačkom travom u Jagodini prisustovalo je ovo 300 fudbalskih poslenika po prohladnom i kišovitom  vremenu.

KOKEZA: INFRASTRUKTURA PRIOREITET

Slaviša Kokeza, prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, priuznao je da uslovi za rad nisu baš na zavidnom novu.

-Što se tiče same infrastrukture u Srbiji ona nije na nenkom zavidnom novu, pogotovu u unutrašnjosti i to je ono što treba da nam bude prioritet u radu Fudablskog saveza Srbije. Danas u Jagodini smo otvorili  ovaj teren sa veštačkom travom izgradjen sredstvimna FSS i grada Jagodine. Nadam se da će u 2017. godini biti još veliki  broj tih akcija, istakao je Slaviša Kokeza.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije osvrnuo se na još jednu veoma važnu akciju.

– U prethodnih par meseci Fudbalski savez Srbije je pokrenuo jednu akciju po celoj Srbiji, počevši iz Beograda – Surčina, preko  Lučana do Žitoradje, Prokuplja, Kuršumlije, Lebana i Merošina, a cilj je da pomognemo što više klubovima iz unutrašmnjosti u vidu opreme, lopti, mreža, stolica… u zavisnosti šta kome treba. Mislim, da je to nešto što je osnova za razvoj fudbala, da bi se obezbedili da deca izaberu pre svega sport  odnosno, ako je to moguće, fudbal, jer samo velikom masovnošću i uz pomoć tih dečaka i ljudi okupljenih u fudbalu stvorićemo igrače koji će nastupati za naše reprezentativne selekcije i afirmisati  fudbal na jedan bolji način  i uz ozbiljniji kvalietet, reko je Kokeza.

 

MUSLIN: SJAJNU USLOVI ZA RAD

Slavoljub Muslin je izdvojio vreme da uveliča dogadjaj u Jagodini.

-Mogu samo da čestitam na ovakvim uslovima predsediku Skuštine grada Jagodine, gospodinu Draganu Markoviću, predsedniku FSS Slaviši Kokezi i našem Savezu. Ovaj teren pokazuje da vode računa o stavranju slova za razvoj fudbala u Srbiji. Naš Savez čini sve da pomogne klubovima iz unutrašnjosti stvaranejm svih uslova za rad, na ovdašnjim trenerima je da rade dobro i stvaraju igrače. Ako, uskoro ne bude igrača u A repreznetaciji iz Jagodine biće njihova krivica, jer imaju dobre uslove za rad.

Kakva je atmosfera u reprezentaciji pred duel sa Velsom?

-Za sada je sve dobro, u  stalnom sam kontaktu sa našim reprezentazivcima, oni su orni i jedva čekaju da se okupimo  sledećeg ponedeljka. Imamo malo problema, jer Fejsa i Dušan Tošić su povredjeni. Nadam se da nije ništa strašno  i da će do utakmice sa Vlesom a se oporave i da ćemo ići sa najjačim timom, zaključio je Mislin.

 

FILIPOVIĆ: OVAKO NEKAD NIJE BILO

Zoran Filipović, legendarni golgeter Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, prisustvovao je svečanosti u Jagodini.

-Ovakvih terena, kada sma bio mladi i počinjao da igram fudbal, nije bilo. Jagodina prednjači u izgradnji terena i stvaranju uslova za normalan razvoj mladih fudbalera. Ovaj teren sa veštačkom travom je značajan za sam klub ali i za razvoj fudbala u ovom kraju. Klinici treba da imaju ovakve uslove a rad da bi se razvili u vrhunske fudbalere, rekao je Zoran Filipvoić

 

OGNJENOVIĆ: USLOVI ZA STVARANJE REPEZNETATIVACA

Perica Ognjenović bivši fudbaler Crvcene zvezde, Reala i Jagodine, sada zasposlen u FSS prisustvovao je svečanosti u Jagodine.

-Bez dobre infrastrukture  name prvaljenja igrača. Jagodina je jedan grad u nizu koji je Fudbalski savez Srbije pomogao. Nadam se da  će se na ovom terenima stvarati novi reprezentativci a to je jedino što je bitno u današnje vreme, rekao je Perica Ognjenović.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime