PALMA: GRAD JE IZ SOPSTVENIH SREDSTAVA U IZNOSU OD 13,5 MILIONA DINARA FINANSIRAO IZGRADNJU TENISKOG KOMPLEKSA

0

U Jagodini su danas otvoreni novi teniski tereni koji se nalaze kod akva parka.

-Ovom gradu su nedostajali teniski tereni, a pošto u Srbiji deca vole da igraju tenis i imaju ko da im bude idol, a to je  Novak Đoković, odlučili smo se za izgradnju teniskog kompleksa koji u svojim sadržajima ima tri terena, izgrađena po svim propisima i medjunarodnim teniskim standardima – izjavio je na otvaranju teniskih terena u Jagodini Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina.  Marković je napomenuo da se na novosagrađenim terenima mogu igrati i domaća i strana takmičenja.

-Boriću se da grad Jagodina i ovi tereni  uđu u teniski kalendar takmičenja. U sklopu teniskog kompleksa nalazi se i teniska kuća koja pored smeštajnih kapaciteta ima i restoran. Sve to je u blizini Akva parka, Zoološkog vrta i Muzeja voštanih figura tako da budućim takmičarima koji dolaze iz Srbije ili inostranstva neće biti dosadno da provode vreme u Jagodini. Izgradnja terena košta 13,5 miliona dinara  i to je grad obezbedio iz sopstvenih sredstava. Većinu radova izvodio je Jagodinski sportski savez,  tako da se uštedelo dosta para – kazao je Marković.

Marković je podsetio da je na teritoriji grada Jagodine u skoro svakom selu izgrađen teren za male sportove, da su izgrađena i dva terena sa veštačkom travom, kao i da su svi tereni osvetljeni. Kada su u pitanju seoski fudbalski klubovi on je rekao da više od  90 odsto njih ima završene svlačionice kao i sisteme za polivanje trave, a da priznanje za urađeno odaju fudbalski klubovi koji iz drugih delova Srbije gostuju.

-I te terene smo izgradili, sredili iz sopstvenih sredstava, jer kada stvorite uslove, javlja se masovnost koja daje talente – zaključio je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine.
Otvaranju teniskih terena prisustvovali su i sportisti, sportski radnici i funkcioneri lokalne samouprave Grada Jagodine.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime