PALMA: GRAD JE IZ SOPSTVENIH SREDSTAVA U IZNOSU OD 13,5 MILIONA DINARA FINANSIRAO IZGRADNJU TENISKOG KOMPLEKSA

0

U Jagodini su danas otvoreni novi teniski tereni koji se nalaze kod akva parka.

-Ovom gradu su nedostajali teniski tereni, a pošto u Srbiji deca vole da igraju tenis i imaju ko da im bude idol, a to je  Novak Đoković, odlučili smo se za izgradnju teniskog kompleksa koji u svojim sadržajima ima tri terena, izgrađena po svim propisima i medjunarodnim teniskim standardima – izjavio je na otvaranju teniskih terena u Jagodini Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina.  Marković je napomenuo da se na novosagrađenim terenima mogu igrati i domaća i strana takmičenja.

-Boriću se da grad Jagodina i ovi tereni  uđu u teniski kalendar takmičenja. U sklopu teniskog kompleksa nalazi se i teniska kuća koja pored smeštajnih kapaciteta ima i restoran. Sve to je u blizini Akva parka, Zoološkog vrta i Muzeja voštanih figura tako da budućim takmičarima koji dolaze iz Srbije ili inostranstva neće biti dosadno da provode vreme u Jagodini. Izgradnja terena košta 13,5 miliona dinara  i to je grad obezbedio iz sopstvenih sredstava. Većinu radova izvodio je Jagodinski sportski savez,  tako da se uštedelo dosta para – kazao je Marković.

Marković je podsetio da je na teritoriji grada Jagodine u skoro svakom selu izgrađen teren za male sportove, da su izgrađena i dva terena sa veštačkom travom, kao i da su svi tereni osvetljeni. Kada su u pitanju seoski fudbalski klubovi on je rekao da više od  90 odsto njih ima završene svlačionice kao i sisteme za polivanje trave, a da priznanje za urađeno odaju fudbalski klubovi koji iz drugih delova Srbije gostuju.

-I te terene smo izgradili, sredili iz sopstvenih sredstava, jer kada stvorite uslove, javlja se masovnost koja daje talente – zaključio je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine.
Otvaranju teniskih terena prisustvovali su i sportisti, sportski radnici i funkcioneri lokalne samouprave Grada Jagodine.

Prethodni tekstPROMOCIJA MONOGRAFIJE „Zaštićeno geonasleđe Srbije“
Sledeći tekstKenijac Stenli Kipruto pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime