PALMA GENERALIMA: SVAKO OD VAS TREBA DA DOBIJE ORDEN

0

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma obratio se danas učesnicima Skupštine Kluba generala i admirala Vojske Srbije, ocenio da je Vojska Jugoslavije, u vreme NATO agresije, časno branila Srbiju i srpski narod, i istakao da je najveći neprijatelj Srbije NATO.

„To svuda govorim, javno, NATO je bombardovao Srbiju da nam otmu deo teritorije”, rekao je Marković, pozdravljajući učesnike skupa u Jagodini.

„Haški tribunala je napravljen samo za Srbe, samo Srbi su imali komandnu odgovornost, a oni drugi, za njih ne postoji materijalni dokaz. Ja želim da se zahvalim i pozdravim generale koji su časno branili ovu državu i da se sećamo onih koji su umrli u Hagu”, rekao je Marković.

Posebno je pozdravio generala Lazarevića, za kojeg tvrdi da je otišao u Hag zato što je u agresiji NATO malo srpskih vojnika poginulo, što je sačuvan i izvučen veliki deo naoružanja i zato da bi Amerika i Velika Britanija imale pokriće da su bombardovali Srbiju i Jugoslaviju, a da smo mi za nešto krivi.

„Danas sam bio domaćin predsedniku Austrije sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i pitao sam ga da mi navede bar jednu zemlju, članicu EU, od 28, koja je imala uslov da se odrekne dela svoje teritorije da bi ušla u EU. Nijedna. Pitao sam da li bi se on odrekao dela svoje zemlje da postane sada član EU”.

Srbija se, kaže, stalno ucenjuje, ne reaguje se na izjave albanskih političara da će da naprave vojsku

„A, nju će činiti oni koji su prvo presvukli uniforme UČK, stavili kravate, vode kosovske Albance”, istakao je Marković.

Kad je reč o NATO, ne mogu nam, dodao je, ničim „zamazati oči” za ono što su nam učinili

I za pad nataliteta kriv je, kaže, NATO. Tadašnje devojčice, danas supruge, ne mogu da rađaju, ili ako i ostanu u drugom stanju već u petom mesecu se dogodi nešto što je tužno i žalosno za porodicu, ocenio je Marković.

Ako Italija tuži NATO zbog osiromašenog uranijuma i obolenja njenih vojnika od karcinoma, zašto mi da ne tužimo. Bombardovali su Srbiju bez ikakvog razloga, istakao je Marković.

Svi koji su tada amenovali bombardovanje, sada gledaju i peru ruke, kako nije trebalo Srbija da se bombarduje, i pričaju nam priče i savetuju šta treba da radimo, dodao je Marković.

„Globalna politika velikih zemalja se ne menja personalnom promenom. Srbija mora da poštuje generale, Srbija mora da zna ko su generali i ko je branio srpski narod. Bili ste najbolja vojska svih vremena u svim okruženjima našim”, rekao je Marković.

„Drago mi je što ste u Jagodini, kada sledeći put dođete za svakog od vas ću spremiti po orden, vi treba da dobijate ordene svake godine”, zaključio je Marković, prenosi Tanjug.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime