PALMA : BEZ GRANICA IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE

0

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma u Herceg Novom razgovarao sa predsednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem

„Naša delegacija je bila u Herceg Novom pre godinu dana, ali ja sam danas impresioniran onim što sam video u Herceg Novom, posebno na dve lokacije koje su u izgradnji kao što je „Porto novi“, gde se prave hoteli i marine i to će doprineti mnogo većoj turističkoj ponudi ovog dela Crne Gore. Herceg Novi je brend. Vidi se da je aktuelna vlast na čelu sa Stevanom Katićem mnogo uradila u poslednje dve godine koliko su na vlasti u Herceg Novom. Jagodina je izabrala Herceg Novi jer Herceg Novi voli Srbiju i građani ovog grada su nam uvek davali i daju veliku podršku. Uskoro ćemo i doneti akt o bratimljenju Jagodine i Herceg Novog. Mnoga toga zajedničkog imamo. Srbija i Crna Gora su bratske države i ja kada dođem u Crnu Goru pitaju me što se ne javim ambasadi ili konzulatu Srbije. Šta će mi ? Isto tako nisam za to da i Crnogorci kada dođu u Srbiju nose pasoše. Čak bi i srušio granice između naše dve države. Mi poštujemo volju građana Crne Gore na izborima. Vlast se ocenjuje delima i onim što ste uradili. Herceg Novi ima čime da se takmiči i da izađe na crtu. Dela su na njihovoj strani i ja pozivam predsednika opštine Herceg Novi Stevana Katića i njegove saradnike da dođu ponovo u Jagodinu“ izjavio je u Herceg Novom predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. Marković je potvrdio novinarima u Herceg Novom da će u ponedeljak i zvanično biti proglašen za počasnog konzula Republike Grčke u Srbiji. „  To je velika titula od jedne države članice Evropske unije“ , rekao je Marković.

KATIĆ : PRIMERE IZ JAGODINE IMPLEMENTIRATI U HERCEG NOVOM

„Dragan Marković Palma i delegacija iz Jagodine su nam jedni od najdražih gostiju. Mi se zahvaljujemo Markoviću i službama iz Jagodine kako bi završili neke projekte koje smo videli u Jagodini. Mi želimo da se sva ta dobra praksa koja je urađena u Jagodini implementira i u Herceg Novom“ , izjavio je predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić u zajedničkom obraćanju novinarima sa Draganom Markovićem Palmom.

„Herceg Novi i Jagodina nastavljaju intenzivnu saradnju koju smo započeli prošle godine. Mi naredne godine obeležavamo jubilarnu 50. godinu „Praznika mimoze“ i na našem promotivnom putu obići ćemo i Jagodinu i 10 evropskih država. Upoznao sam gospodina Markovića sa reursima sa kojima raspolaže Herceg Novi, kao i sa investicijama koje su odrađene i koje ćemo uraditi“ , rekao je Katić.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime