Otvaranje ulice Dragana Markovića Palme 29. avgusta u Paraliji

0

U Paraliji će od 26. do 31.08. boraviti 500 članova delegacija iz Jagodine. Shodno odluci Skupštine grada Katerini 29. avgusta u Paraliji, koja pripada gradu Katerini, biće otvorena ulica koja će nositi ime Dragana Markovića Palme, zbog, kako stoji u odluci grčkih odbornika, njegove velike zasluge za širenje prijateljske, privredne, turističke i uopšte društvene saradnje između ovog kraja Grčke i Srbije. 

„Ovo je 16. godina kako u organizaciji Skupštine grada Jagodina, a o trošku donatora vodimo delegacije iz Srbije. Do sada je sa nama u neke strane države putovalo preko 30 gradonačelnika i predsednika opština iz Srbije, kao i privrednici iz cele Srbije i rezultat tih poseta bio je dovođenje investitora, otvaranje novih radnih mesta u Srbiji i uspostavljanje ekonomskih kontakata naših privrednika sa inostranim oko izvoza i uvoza. U ovoj delegaciji su i zdravstveni radnici, njih 30–ak iz zdravstvenih ustanova iz Beograda i drugih delova Srbije, jer su donatori takođe i iz Beograda. Sa nama su u delegaciji, kao i mnogo puta do sada i sveštenici Srpske pravoslavne crkve, koji će razgovarati sa sveštenicima Grčke pravoslavne crkve, a to je važno jer u Grčkoj, njihova vlada ne donosi važne odluke bez konsultacija sa Grčkom pravoslavnom crkvom. U delegaciji su i planinari koji će se penjati na Olimp i postaviti zastave Srbije i Jagodine, privrednici, poljoprivrednici, vaspitači, pčelari, članovi seoskih i gradskih mesnih zajednica sa teritorije grada Jagodine, prosvetni radnici, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Standard” iz Jagodine i novinari”, rekao je Marković.

Marković je saopštio da će, shodno odluci Skupštine grada Katerini 29. avgusta u Paraliji, koja pripada gradu Katerini, biti otvorena ulica koja će nositi ime Dragana Markovića Palme, zbog, kako stoji u odluci grčkih odbornika, njegove velike zasluge za širenje prijateljske, privredne, turističke i uopšte društvene saradnje između ovog kraja Grčke i Srbije. 

Prethodni tekstBranko Kockica gađao odbornicu na sednici kojom predsedava
Sledeći tekstProtest radnika „Alfa Tehnics“ iz Svilajnca ispred kineske fabrike „Linglong“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime