Otrovao komšiji tri vlasnička psa koja su bila u svom dvorištu, porodica traži pravdu za svoje ljubimce

0

U subotu 24. septembra u Novom Laništu, meštanin ovog sela kako sumnjaju vlasnici pasa, bacio je u dvorište komšijama otrov i usmrtio im tri psa. Slučaj je prijavljen policiji.

„Naši psi bili su nam članovi porodice. Živeli su u kući, danju šetali u svom dvorištu. Zvali su se Zoi, Zoro i Crni. Bili su voljeni i negovani. Nikome nisu smetali. Bili su zdravi i jaki psi ali otrov je bio jači, nisu imali šanse. Jasno sumnjamo na komšiju jer je snimljen. Sve dokaze smo predali policiji, tela pasa su na obdukciji. Ovo je težak udarac za nas, to su bili prepametni, divni psi koje smo beskrajno voleli. Ubice životinja slobodno šetaju i povređuju sve oko sebe, polažemo nadu u policiju i tužilaštvo“ kaže vlasnica pasa.

Surova smrt i patnja kojoj su psi bili izloženi duboko je potresla sve članove porodice koji traže pravdu za svoje ljubimce. 

„Zoro je bio mužjak, tepali smo mu Kamenko jer je obožavao da mu se baca kamenje i dok ne nađe baš taj bačeni kamen, satima nije odustajao. Blentav i dobar je bio, toliko dobar da nije umeo ni da laje. Zoi je bila naša lepotica predivnih očiju, obožavali smo je svi. Ona je zauzimala posebno mesto u našim životima. Mikri ili Crni je još bio štene, presladak, razigran. Mnogo nam je teško, deci posebno. Psi su bili članovi naše porodice“ kaže vlasnica pasa. 

Tela Zoi, Zoroa i Crnog nalaze se na obdukciji a vlasnici čekaju nalaz i pokretanje postupka protiv osobe koja je otrovala pse. Ubistvo životinja je krivično delo a ubistvo životinje se goni po službenoj dužnosti. 

 

 

Prethodni tekstProtest ispred redakcije Informera
Sledeći tekstAnimalni otpad i divlje deponije – prošlost ružnih navika?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime