Otac koji je udavio svoje dete bio uslovno osuđen za nasilje u porodici

0

Marko Budimirović iz Vršca, koji je udavio svoju ćerku (2), a zatim se obesio, bio je prijavljivan za nasilje u porodici, a kako saznaje Nova sudski postupak je okončan nedavno – 27. septembra kada je kažnjen na uslovnu osudu.

Nakon što je S.B. prijavila policiji u Vršcu da njen suprug M.B. nad njom vrši nasilje istom su izrečene hitne mere i privremena zabrana da kontaktira žrtvu i prilazi joj, kao i privremeno udaljenje iz stana u trajanju od 48 sati, počev od 30.04.2022. Osnovni sud u Vršcu je doneo rešenje o produženju navedene hitne mere na period od 30 dana, do 1. juna 2022.

Pokrenut je predistražni postupak zbog dela nasilje u porodici. S obzirom da je mera isticala tužilaštvo je smatralo da treba produžiti do okončanja krivičnog postupka, te je podnet predlog 26. maja, koji je usvojen. M.B. je bila izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa S.B. i zabrana prilaska osumnjičenog kući u kojoj oštećena živi, najduže do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Podnet je optužni predlog, a glavni pretres je završen 27. septembra. M.B. je izrečena uslovna osuda i kazna zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne učini novo delo u roku od tri godine“; saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu za Nova.rs.

Kako prenose mediji Centar za socijalni rad u Vršcu je, uprkos protivljenju majke, dozvolio da otac viđa dete.

Tragedija se dogodila tokom jučerašnjeg dana u stanu koji je Marko iznajmljivao u višespratnici u Ulici Vojnički trg 18 u Vršcu. On je udavio svoju ćerku, a zatim se obesio.

Prethodni tekstTušilaštvo u slučaju gardista i posle 18 godina slučaj drži u fazi predistrage
Sledeći tekstUhapšen policajac iz Jagodine

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime