OTAC ĐAKA ŠKOLE U MILOŠEVU OPTUŽIO UČITELJICU ZA MALTRETIRANJE

0

Nebojša Danković, otac učenika osnovne škole u selu Miloševo, optužio je učiteljicu S.J. za zlostavljanje i maltretiranje dečaka. On je dete odveo u Dom zdravlja gde je ustanovljeno da je dobio udarac u ruku, za šta Danković optužuje učiteljicu.

„Uplašenog sina sam odveo u Dom zdravlja Jagodina. Oni su pozvali policiju. Posle našeg saslušanja u policiji, škola je sazvala komisiju i učiteljica je obećala da se ništa od toga neće ponoviti i nastavila je sa radom. Dete je istraumirano”, priča za Kurir Nebojša, koji se sam brine o sinu nakon smrti supruge.

Danković ističe da je učiteljica njegovom sinu polomila lenjire govoreći da je to kinesko go*no, iako su kupljeni u knjižari.

“Jednom prilikom je detetu dala domaći zadatak da se pismom obrati babi i dedi, roditeljima pokojne majke, sa kojima nismo u dobrim odnosima. Ona zna to i opet tera dete da se obraća njima. Učiteljica se mešala u naše odnose, vređala me, govorila da sam lažov, a detetu je pričala da sam antihrist i da čekam da zaspi da ga se otarasim kao i njegove majke. Ona aludira da sam ja ubio suprugu! Mene je zvala telefonom i pretila mi: „Videćeš kako će bog sve da ti vrati, gledaćeš svoje dete kako ispašta“.” priča Danković.

O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad i dostavljen im je izveštaj.


Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

Prethodni tekstPOLICIJA PRETRESALA FIRMU „STRELAC“ U SVILAJNCU, MINISTAR VULIN PITA „KO JE PRODAVAO DROGU U SVILAJNCU?“
Sledeći tekstOBILI KUĆU, UKRALI PIŠTOLJ, STARTOVALI VOZILO PA UDARILI U BETONSKI STUB, PA POBEGLI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime