OLIVERA JEVTIĆ TRČI U JAGODINI

0

Sve je spremno za maraton u Jagodini, a dolazi i najbolja srpska trkačica na duge staze Olivera Jevtić, izjavio je Tanjugu Aleksasndar Mijajlović iz informatiovne službe.

Ranije je, na sednici Organizcaionog odbora maratona, najavljeno da će maraton svečano otvoriti ministar sporta i omladine Vanja Udovičić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković-Palma.

„Maraton će biti vrhunski događaj, najbolji maraton u Srbiji, siguran sam, ljudi dolaze sa oduševljenjem u Jagodinu, ali je i Jagodina sve uradila, da bude na najvišem nivou“, rekao je Mijajlović.

Otvaranje je zakazano za 9,45 sati a maraton počinje u 10 sati.

Za maraton i polumaraton, prijavilo se oko 500 takmičara iz Srbije, Švajcarske, Poljske, Rusije, Rumunije, Bugarske, Kenije i zemalja bivše SFRJ: Bosne i Hercegvine, Makedonije i Hvatske, očekujemo da sutra trči oko 2.000 takmičara, istakao je Mijajlović.

Najviše prijavljenih je za maraton koji će se trčati na 42,159 kilometara i za polumaraton na 21 kilometar. U isto vreme, kada i maraton počinje i trka zadovoljstva, na pet kilometara.

Osim maratona, polumaratona i trke zadovoljstav održaće se još deset trka, trčaće deca vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Maraton se održava pod motom „svi smo mi pobednici“1

Nagradni fond maratona je 3.100, 2.200 i 1.300 evra a plasman se određuje po neto vremenu učesnika, stoji na sajtu Jagodinskog maratona.

U realizaciju maratona, uključena su javna preduzeća grada, Sportska društva, policija, Dom zdravlja, mediji, Opšta bolnica, Fakultet pedagoških nauka, osnovne i srednje škole i veliki broj volontera.

Staza za maraton je utvrđena sa startom i ciljem u centru grada, na Skveru omladine, kod fontane, ide pema Akva parku, prema Chupriji, Končarevu, Mesnoj industriji „Juhor“… da bi se izbegle glavne i

najfrekventnije saobraćajnice.

Predsednik Organizacionog odbora maratona dr Dejan Dašić, zamolio je građane za „strpljenje i razumevanje a posebno vozače“, jer će, kako je rekao, „pojedine ulice biti zatvorene u vremenskom intervbalu od 10 do 15 časova“.

Za učesnike i gledaoce organizovan je pervoz iz Beograda, Novog Sada i Vranja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime