OKTOBARSKE NAGRADE DOBILI MLADI! VLASNIK VIVA POKLONIO NAGRADU BEBAMA

0

Jagodina je danas obeležila 70 godina oslobađanja od fašizma. Tim povodom podeljene su Oktobarske nagrade koje se daju zaslužnim pojedincima. Tako su ove godine ova vredna priznanja dobili vlasnik VIVO shopping centra, Pavle Andrić i komandir Interventne jedinice Dušan Milošević, a ostale nagrade podeljene su odličnim đacima i mladim sportistima.

aCST_4037

– Za razliku od 2004. godine kada je u vrtić pošlo pošlo 1690 dece, prošle godine smo upisali 2005 dece. Borimo se protiv bele kuge. Ovaj grad je srpski brend. Uspeli smo da dovedemo četiri italijanska investitora. U prvom trenutku prodali smo karting stazu pa je otkupili za 7.000 evra po aru da bismo je posle opet prodali ali za 12.000 evra po aru. Tako smo u budžet ubacili 960.000 evra. Imali smo poplavu a s tim u vezi moram da pomenem da nam je još 14.000 evra od donatora zamrznuto i očekujemo da Narodna banka Srbije to što pre reši. Otvorno ću reći da sam impresioniran radom Pavla Andrića koji je imao viziju i ostvario je kroz izgradnju VIVO šoping centra, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma.

aCST_4072Primajući Oktobarsku nagradu, Pavle Andrić je novčani deo od 50.000 dinara poklonio jagodinskom porodilišu. Na Markovićev predlog, zajedno su se dogovorili da prvih pet beba koje budu rođene dobiju po 10.000 dinara.

-Citirao bih Vladimira Putina koji je na vojnoj paradi u Beogradu rekao da je posao kao i ljubavni odnos, potrebno je dvoje da bi to trajalo. Tako je bilo i kod nas, imali smo ogromno razumevanje i podršku prvog čoveka Jagodine. Moram reći da sam duboko zadivljen time što Jagodina toliko pažnje posvećuje mladima, danas su gotovo sve Oktobarske nagrade dodeljene školarcima. To je odlično i sumnjam da još neki grad u Srbiji radi tako. Pozdravljam to što se u Jagodini ceni mladost i pamet. jer to je osnova svakog pravog društva iosnov za napredak, rekao je Andrić.

Novčani deo nagrade 50.000 dinara komandir interventne jedinice Dušan Milošević poklonio je Društvu za dečju i cerebralnu paralizu. Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih jagodinskih privrednika Miodrag Nikolić Feman, vlasnik Fabrike kablovskog materijala ,,FEMAN“ dodeliće stipendije za dva uspešna đaka u metalskoj struci.

 

BAJDEN SE DEBELO MEŠA U MEDJUNARODNU POLITIKU SRBIJE

Marković je rekao da je srpski premijer Aleksandar Vučić za nedelju dana dobio dva poziva potpredsednika SAD Džozefa Bajdena koji je, prema nezvaničnim informacijama pokušao da utiče na način vođenja međunarodne politike Srbije.

 

DOBITNICI NAGRADA

Milena Todić ETŠ ,,Slavka Đurđević“

Sonja Milosavljević EGŠ ,,Nikola Tesla“

Anđela Nedeljković OŠ ,,Branko Radičević“ Bunar

Nikola Pavlović OŠ ,,Ljubiša Urošević“ Ribare

Nikola Ristić OŠ ,,Boško Đuričić“

Lazar Jovanović OŠ ,,Boško Đuričić“

Nikola Milosavljević OŠ ,,Radislav Nikčević“ Majur

Nevena Grujić OŠ ,,Goran Ostojić“

Katarina Dimitrijević OŠ ,,Vuk Karadžić“ Duboka

Nemanja Stefanović OŠ ,,17.oktobar“

Aleksandar Petrović OŠ ,,Milan Mijalković“

Ana Rašić, plivanje

Jovana Ristić, džudo

Aleksandra Janković, karate

aCST_4009aCST_4099

 

 

 

 

 

 

aCST_4048aCST_4083

 

 

 

 

 

 

aCST_4064aCST_4123

 

Prethodni tekstRADULE POKIDALA MASKE ZA GRUPU ,,ISKAZ“!
Sledeći tekstZAPISI IZ PRIZEMLJA: UTORKE MRZIM I TAČKA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime