ODRŽANA BERZA SITNIH ŽIVOTINJA

0

Na platou sportske hale JASSA, Udruženje uzgajivača sitnih životinja „ZOO“ iz Jagodine organizovalo je izložbeno-prodajnu jesenju berzu svojih atraktivnih ljubimaca. Inače, ovo Udružennje osnovano je marta ove godine – okuplja pedesetak članova iz celog Pomoravlja, a ovakve manifestacije ogranizuje dva puta godišnje – poslednje nedelje aprila i septembra.

sitne_zivotinjePo idealnom vremenu, ovojesenja berza privukla je u Jagodinu preko dve stotine izlagača iz cele Srbije, a njihovi atraktivni eksponati privukli su veliku pažnju i ne samo ovdašnje publike, među kojom je bilo najviše mladih, odnosno dece, koji eto imali priliku da vide i pomiluju neke od životinja koje su dosad samo gledali u filmovima i slikovnicama, a neki od roditelja nisu odoleli njihovoj želji da u svoj dom usele novog stanara, ili kako se to obično kaže – kućnog, ili baštenskog ljubimca.

Ipak, najviše je bilo ptica, a dominirale su razne vrste papagaja, pogotovo onih srednje veličine koje su plenile pažnju svojim egzotičnim bojama i glasovima. Od sitnijih rasa svojim cvrkutom su se izdvajali kanarinci, zebe i štiglici, a viđeni su i „dijamant“ golubovi, nešto veći od običnog vrapca, kao i njihovi mnogo krupniji srodnici.

U kategoriji živine po svojoj veličini i snazi izvodio se pevac rase „brama“, koji dostiže težinu do 9 kilograma, a kojeg je sa kokama istog rodoslova izložio Nenad Tomić iz Lapova. Za stariju publiku zanimljiva su bila i vijetnamska prasad, uzgajivača Gorana Cvetkovića iz Batočine, koja su po kvalitetu mesa, odnosno pozitivnog holesterola, najsličniji našoj mangulici i dostižu do 50 kilograma težine.

izvor Novi put

Prethodni tekstSTADION ZA ŠPANCE IMA DA BLISTA!
Sledeći tekstPOSLE 15 GODINA ODLAZI DIVLJAN!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime