ODNOSI SRBIJE I TURSKE NIKADA NISU BILI BOLJI

0

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma razgovarao je u Ankari sa predsednikom Parlamenta Turske Ismailom Karamanom, zamenikom premijera Turske Hakanom Čavušogluom, predsednikom Odbora Parlamenta Turske za evropske poslove Mehmedom Gulpinarom, predsednikom parlamentarne grupe tursko – srpskog prijateljstva Mustafom Isenom i potpredsednikom vladajuće turske AK partije čiji je predsednik i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, Mehdijem Ekerom.

„Srbija i Turska nikada nisu imali bolje odnose nego danas i to posebno nakon sastanka predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana. To su mi danas potvrdili svi moji sagovornici. Danas Srbija i Turska imaju razmenu od 900 000 000 evra i ona može biti mnogo veća, jer je politika otvorila vrata ekomomiji. Srbija je pre dve godine kada je pokušan puč prva dala podršku turskom narodu i predsedniku Erdoganu. “ Taj pokušaj puča je bio teroristički akt koji je izazvala Gulenova teroristička organizacija FETA. Za nas je FETA isto što i OVK na Kosovu i Metohiji. Za vreme pokušaja puča bačena je bomba na turski parlament od strane terorista i oni danas to čuvaju kao muzej. U Beogradu su srušene zgrade tokom NATO bombardovanja i mi imamo mnogo takvih muzeja i mi smo jedina država koja je bombardovana da bi se teroristi doveli na vlast “ rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.“ Vera ne sme i neće biti prepreka našim odnosima“ rekao je Marković i naglasio da je Turska u budućnosti strateški partner Srbiji.
„Mi nismo komšije, ali danas imamo odnose kao da jesmo komšije i to odlične komšije. Naši predsednici su postigli velike dogovore. Prošlost je iza nas okrećemo se budućnosti i prijateljstvu Srbije i Turske“ izjavio je predsednik turskog parlamenta, Ismail Karaman i naglasio i da je Markovićeva poseta još jedan doprinos tome.
Turski vicepremijer Hakan Čavušoglu zahvalio se Draganu Markoviću Palmi na poseti i podršci Turskoj.
Potpredsednik vladajuće turske AK partije Mehdi Eker prihvatio je Markovićev poziv da dve partije uspostave saradnju.
Delegacija na čelu sa Draganom Markovićem Palmom obišla je industrijsku zonu u blizini Istanbula i napravljen je dogovor sa fabrikom čarapa Bonisoks da otvori svoju proizvodnju u Jagodini.
Dragan Marković Palma je u pratnji svog domaćina, poslanika u turskom parlamentu i visokog funkcionera AK partije Huseina Sahina obišao i Mauzolej Kemalu Paši Ataturku i poklonio se na grobu ocu moderne Turske.

Prethodni tekstCENTAR GRADA I VRTIĆ ,,PIONIR“ BEZ GREJANJA
Sledeći tekstPREMINUO STIVEN HOKING

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime