OBOLELIMA OD RAKA POMOĆ OD 5.000 DINARA

0

Odbornici Skupštine grada Jagodine danas su usvojili Odluku o finansijskoj podršci obolelima od malignih bolesti.

U odluci je navedeno da će se pomoć isplaćivati jednokratno u iznosu od 5.000 dinara, a ako je reč o nezaposlenom ili maloletnom obolelom licu, odobreni iznos se uvećava za sto odsto.

Razlog za donošenje ove odluke je briga lokalne samouprave da pruži finansijsku podršku obolelima od najtežih bolesti i na taj način pomogne materijalno ugroženim porodicama.

U budžetu grada Jagodine ove godinu za pomoć obolelima od malignih bolesti opredeljeno je tri miliona dinara.

Usvojena je i Odluka o finansijskoj podršci porodicama, te u cilju povećanja nataliteta finansijsku pomoć u 2016. godini dobiće nezaposlene trudnice i porodilje, u visini od 12.000 dinara mesečno.

Potrebno je da se nezaposleni roditelji nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva.

Nezaposleni roditelji novorođene dece ostvaruju pravo i na novčani iznos od 200 evra pod uslovom da se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalaze najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva.

Na sednici Skupštine grada usvojena je i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih lica na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave u Jagodini.

Ova odluka je u skladu sa odlukom Vlade Srbije kojom maksimalan broj zaposlenih u jagodinskim javnim preduzećima iznosi 1.306.

Beta

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime