NOVINARI NAPUSTILI SKUP NA KOME JE GOVORIO VUČIĆ

0

Desetak novinara nekoliko redakcija iz protesta su napustili regionalni medijski skup u Beogradu, tokom govora predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Skup su napustili novinari Centra za istraživackco novinarstvo Srbije (CINS), KRIK-a, BIRN-a, Centra za istraživačko novinarstvo iz Crne Gore i Magločistača iz Subotice, kao i još pojedine kolege.

Direktor CINS-a Branko Čečen rekao je da se odlučio na taj korak jer je Vučić propustio priliku da započne pravi dijalog sa medijima i sa novinarima, dok su se , kako kaže, njegovi saradnici koji su se još gore ponašali prema novinarskoj profesiji.

„Za mene bi bilo lično ponižavajuće da sedim na ovoj konferenciji i da sa čovekom koji je pokazao da mu ni malo nije stalo do slobode medija, razgovaram o slobodi medija. Još mi je manje stalo do toga da slušam od njega o kvalitetu medija i o kvalitetu novinarskog rada u ovoj zemlji. Niti je stručan za to, niti je posle svega što je radio u tom pogledu čovek koji ima pravo da o tome govori“, rekao je Čečen.

Posle Vučićevog obraćanja, generalni sekretar medijske organizacije SEEMO Oliver Vujović saopštio je prisutnima da će Vučić odgovarati samo na pitanja stranih novinara.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović otkazao je danas iz protesta učešće na regionalnoj medijskoj konferenciji u Beogradu i naveo da to čini jer je najavljeno da će je otvoriti predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, za koga je rekao da je „provereni neprijatelj medijskih sloboda“.

„Medijski skup koji otvara Aleksandar Vučić, provereni neprijatelj medijskih sloboda, za mene ne samo da nije relevantan nego ga smatram šamarom svim onim novinarima koji su žrtve političkog nasilja vlasti koje on personifikuje“, naveo je Sejdinović u otvorenom pismu upućenom generalnom sekretaru SEEMO Oliveru Vujoviću.

N1

Prethodni tekstPOBOLJŠAVANJE CIRKULACIJE, IZBACIVANJE VIŠKA TEČNOSTI VACUSAC TERAPIJOM U FIZIKUS MEDICUSU
Sledeći tekstPENZIONERIMA POMOĆ OD 5.000 DINARA U SREDU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime