„NOVI PUT“ TELEVIZIJA JAGODINA I RADIO – NA PRODAJU!

0

Odbornici Skupštine grada Jagodine, doneli su danas odluku o prodaju Javnog informativnog preduzeća „Novi put“, koje u svom sastavu ima nedeljne novine, radio i televiziju, i zapošljava 70 radnika, a početna cena je 12,9 miliona dinara.

„Postupak privatizacije JIP „Novi put“ Jagodina sprovešće se kroz model prodaje kapitala, metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem“, stoji u odluci, uz napomenu da „procenat javnog kapitala koji se privatiziuje iznosi 100 odsto kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu grada Jagodine“.

„Početna cena na javnom nadmetanju je 12.981.636 dinara, odnosno dinarska protivvrednost na dan prodaje 112.041 evro“, stoji u odluci.

Odluka o prodaji JIP „Novi put“ biće dostavljena Ministarstvu privrede, Ministarstvu kulture i informisanja i Agenciji za privatizaciju.

Ovaj vid privatizacije JIP „Novi put“ Skupštini grada, osnivaču, predložilo je Ministarstvo privrede, krajem novembra 2014. godine.

Direktor JIP ,,Novi put“ Ljubiša Vujić je izjavio da privatizacija medija u unutrašnjosti Srbije neće doneti ništa dobro gradjanima.
,,Iz iskustva iz 2007. godine, kada je bila bolja ekonomska situacija, znamo da je tada od 56 privatizovanih medija, opstao je samo jedan, Radio Srbobran sa dva zaposlena, dok je 55 medija bespovratno ugašeno. To nije dovoljno za javni interes, za zemlju u 21. veku koja aplicira da bude ravnopravni član Evropske unije, rekao je Vujić.
On je ocenio da će nakon neuspešnih privatizacija ,,gadjani biti uskraćeni za brojne informacije vezane za njihov svakodnevni život a prestaće da se beleži i ono što je tradicionalno i vredno u tim sredinama a što se beležilo decenijama unazad“.

U okviru JIP „Novi put“, izlaze nedeljne novine „Novi put“ od 1945.godine i ovaj nedeljnik je jedan od najstarijih štampanih medija u Srbiji, radio „Jagodina“ sa regionalnom frekvencijom, osnovan 1962. godine i televizija, sa lokalnom frekviencijom, formirana 2000. godine. „Novi put“ je smešten u zgradi koja je vlasništvo države.

Agencije

Prethodni tekstTUČA U JAGODINI
Sledeći tekstKOŠARKAŠKA SUPERLIGA SRBIJE – REZULTATI PRVOG KOLA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime