NOVI DUNAVSKI KAPETAN DR SCI.MED. HRISTOS ALEKSOPULOS

0

Novi Sad je sedmi put za redom na Dunavskom biznis forumu okupio vodeće ličnosti iz oblasti biznisa, politike, diplomatije, nauke, kulture i medija iz 14 zemalja Podunavlja. Osnovni zadatkak foruma je osim afirmacije Dunavske strategije, vidljivost ostvarenih rezultata i unapređenje saradnje na svim poljima privrednog i društvenog stvaralaštva.
slika-4Drugog dana foruma u svečanoj sali RK Vojvodine u okviru diskusije na temu Medicina i farmacija na istom zadatku dodeljene su povelje zahvalnosti za ostvarene uspehe u radu na polju medicine. Povelja Dunavski Kapetan uručena je dr sci. med. Hristosu Aleksopulosu, direktoru VMŠSS Ćuprija, Dr Zlatiboru Lončaru, ministaru zdravlja u Vladi Republike Srbije i Dr Berislavu Vekiću, državom sekretaru u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.
Prilikom otvaranja skupa, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić pored najave rekonstrukcija Pokrajinskog sekretarijata vezanih za zdravlje u pokrajni otovrila je i teme kadrova i nataliteta.
Dr sci. med. Hristos Aleksopulos, direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija je izneo pet ključnih tačaka rada ustanove kojom rukovodi istačući da je VMŠSS Ćuprija jedina škola u Srbiji koja je formirala centar za preventivne zdravstvene i stomatološke preglede studenata kao i to da obrazuje kadar po evropskim direktivama.
„U cilju što boljeg integrisanja u evropske tokove, mi počinjemo sa implementacijom evropskih direktiva, doprinoseći u nekoj meri da Srbija ne odlaže pristupanje Evropskoj uniji kao što je to bio slučaj sa Grčkom“- izjavio je Aleksopulos. „Takođe, podržavamo projekat Ministarstva prosvete ohrabrujući grčke studnte da se vrate u Srbiju i da motivišu i državljane drugih zemalja da se obrazuju u Srbiji kao što je bilo nekada.“
„Jedna od najvažnijih promena u obrazovanju u ovom trenutku je sprovođenje procesa digitalizacije. U Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija Ćuprija obezbedili smo neophodnu opremu kao što je multimedijalna učionica, serverska soba, optički kabl i slično kako bi studenti mogli da savladaju program IZIS, koji se koristi u bolnicama i ostalim zdravstvenim ustanovama.
Doprinos VMŠSS Ćuprija porastu nataliteta i borbi protiv bele kuge je u protekloj godini bio izražen kroz oslobađanja od školarine studenata koji su iz porodica sa četvoro i više dece, umanjenje školarine socijalno ugroženim studentima kao i deci iz hraniteljskih prodica, a potpisan je i ugovor sa Vojskom Republike Srbije po kojem pravo na besplatno školovanje u ovoj ustanovi iamaju deca palih boraca i pripadnika vojske RS.
Dunavski biznis forum kao novi model komunikacije prihvatila je i Evropska komisija, kroz učešće njenih proverenih kadrova, kao što su: Kurt Pushinger, zadužen za jačnje institucionalnih kapaciteta, dr Hans Peter Herdlička promoter konkurentnosti i održivog razvoja, Franc Šausberger, direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga, koji je i zvanični partner Foruma.

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime