NOVA TRAKA I TERMINAL NA GRANIČNOM PRELAZU BATROVCI

0

Na ulasku u Srbiju iz Hrvatske izgrađan je novi teretni terminal sa 28 parking mesta, kao i nova traka za kamione na auto-putu u dužini od 700 metara.

Ministarka građevine i saobraćaja u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović posetila je Batrovce gde je završena prva faza proširenja tog graničnog prelaza.

Postavljena i nova vaga za merenje tereta kako bi se se ubrzao protok robe, povećala bezbednost i smanjila korupcija i siva ekonomija.

Mihajlovićeva je istakla da će granični prelaz Batrovci biće primer kako treba da izgledaju svi drugi prelazi u Srbiji. Gradnja novog teminala je koštala 110,8 mililiona dinara. Nova traka za teretna vozila na autoputu na izlasku iz Srbije duga 700 metara koštala je 74,4 miliona dinara i dodatno će smanjiti gužvu na ulazu u Hrvatsku. Drugi deo radova na proširenju graničnog prelaza Batrovci treba da bude završen polovinom 2017. Ukupna vrednost radova na tom graničnom prelazu je 684 miliona dinara, od čega je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo 200 miliona u ovoj godini, dok će ostatak biti obezbeđen u budžetu Srbije za 2017. Građevinska direkcija Srbije je finansirala izradu projektno-tehničke dokumentacije u vrednosti od 19,5 miliona dinara. Na prelazu Batrovci je u januaru ove godine urađena i nova rasveta na graničnom prelazu u dužini od pola kilometra tako da se više ne ulazu u mrak prilikom ulaska u Srbiju.

foto Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime