Nova – Prepisivali lekove za hormon rasta pacijentima kojima to ne treba, pa ih potom prodavali

0

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK nakon predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je lišeno slobode pet lica i to: Z.S, O.Š, M.J, S.Z. i S.Z. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, piše Nova S.

Reč je o dve povezane organizovane kriminalne grupe koja je delovala u periodu od 22. 11. 2018. do 22.7. 2021. godine, od kojih su jednu grupu činili lekari iz Doma zdravlja Donja Gušterica, a drugu farmaceuti iz Beograda, Kragujevca i Sremske Mitrovice.

Prva organizovana kriminalna grupa (lekari) je propisivala recepte za lekove hormone rasta pacijentima kojima nije bila potrebna terapija, niti su pregledani kod lekara , odnosno bez znanja pacijenata, da bi zatim slala te nezakonito propisane recepte pripadnicima druge organizovane kriminalne grupe (farmaceuti ), koji su potom recepte realizovali tako što su podizali lekove u apotekama na teritoriji centralne Srbije bez znanja pacijenata kojima su lekovi propisani te su osumnjičeni na taj način protivpravno prisvojili propisane lekove čime je RFZO oštećen za iznos od 77. 931.760.26 dinara.

Prethodni tekstKompletna rekonstrukcija Krive čaršije u Svilajncu
Sledeći tekstPoginuo radnik u fabrici Mei Ta u Obrenovcu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime