NIŠKI MALIŠANI DOPUTOVALI U POSETU JAGODINI – VOZOM

0

Prva grupa dece od 140 učenika iz Niša, koji su jutros doputovali u Jagodinu, stigla je u pomoravsku prestonicu u pratnji učitelja i roditelja – vozom. Mnogi od njih nikada ranije nisu putovali vozom pa je za njih ovo bio lep događaj. Putovanje vozom samo je bio početak zanimljivog dana koji su proveli u Jagodini uživajući u atrakcijama koje ovaj grad nudi.

nis-deca-1„Putovanje vozom organizovano je od strane Železnica Srbije i ovo je jedna od akcija u kojoj želimo da pokažemo da su vozovi bezbedni, bešumni i tačni. Došli smo na ideju da decu izvedemo iz virtuelnog i vratimo u realni svet. Jagodina je idealno mesto gde deca imaju šta da vide. Oduševljeni su i vozom i jagodinskim zanimljivostima“ rekla je Vesna Cvetković, Železnice Srbije.

Prosvetna radnica OŠ „Ćele Kula“ Maja Jocić rekla je da su se deca lepo provela i da je najveći utisak na njih ostavio ZOO vrt. Deca su bila oduševljena žirafom i tigrićima koje su radnici ZOO vrta izveli kako bi mališani mogli da ih pomaze i fotografišu se s njima.

„Predivni su parkovi, sve je čisto, veoma lepo mesto i za one koji žele da se opuste i za one koji traže zabavu. Jagodina je mnogo uložila i mnogo radi na promociji onoga što je zaista dobro za videti. Ovaj grad naš je čest izbor za vikend“ kaže Vesna Stepić.

Tigrići će 25. septembra napuniti dva meseca. Međi posetiocima ZOO vrta danas je bila i porodica iz Bugarske koja je odlučila da provede vikend u ovom gradu.

„Jako je lepo, čisto i prijatno, odlučili smo da provedemo vikend u Jagodini. Oduševljena sam zelenilom. Poneli smo kameru kako bismo sve snimili i pokazali prijateljima“ rekla je gošća iz Bugarske.

Lepo vreme u septembru ide na ruku posetiocima iz svih krajeva Srbije i inostranstva koji mogu da uživaju u obilasku jagodinskih atrakcija. Jagodinu će u toku ovog vikenda posetiti ukupno oko 400 mališana iz cele Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime