NINOSLAV ERIĆ: SLEDEĆA GODINA RAZVOJNA ZA ĆUPRIJU

0

– Već će 2015. biti razvojna godina za Ćupriju! Do marta iduće godine kompanija “Trak lajt” treba da dobije dozvolu za izgradnju fabrike u Ćupriji. Rok za završetak fabrike je kraj sledeće godine. Vlada Srbije u avgustu se ugovorom obavezala da će subvencionisati prvih pet stotina radnih mesta. Prvi radnici će, međutim, biti angažovani i mesecima pre nego što se iz fabrike izvije prvi dim. Već je raspisan konkurs za petoro menadžera, ali i četvoro učenika Tehničke škole, koji treba da putuju u Nemačku na trogodišnje usavršavanje, uz plaćen smeštaj i obuku. Kad proizvodnja bude zaživela, očekuje se otvaranje još pet stotina radnih mesta, kaže predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić (SNS).

Do marta iduće godine kompanija “Trak lajt” treba da dobije dozvolu za izgradnju fabrike u Ćupriji. Rok za završetak fabrike je kraj sledeće godine, precizirano je ugovorom koji su u Beogradu potpisali predsednik opštine Ninoslav Erić, i generalni direktor kompanije koja se bavi proizvodnjom automobilske rasvete “Trak lajt”, Sven Milhauzen. Grad na Velikoj Moravi ovim će dobiti prvu inostranu “grinfild” investiciju posle celog veka.

Kako navode Večernje novosti, uporedo sa izgradnjom fabrike, koja treba da počne početkom iduće godine, čim Nemci dobiju građevinsku dozvolu, Ćupričani će užurbano privesti kraju radove na osposobljavanju industrijske zone, s pristupnom saobraćajnicom i kompletnom infrastrukturom, koja bi trebalo da privuče nove investitore.

NOVA ULAGANjA

Po rečima predsednika opštine Ćuprija, lokalna samouprava je u pregovorima sa još jednom kompanijom, koja bi uposlila veći broj ljudi nego pomenuta nemačka multinacionalna kompanija.

izvor Večernje novosti

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime