NEMA VIŠE MEGATRENDA!

0

Odlukom Saveta Megatrend univerziteta od 15. aprila, na osnovu saglasnosti Džona Nezbita, Megatrend univerzitet promenio je ime u „Univerzitet Džon Nezbit“.

Kako je navedeno, rukovodstvo ove institucije je, s pogledom na novi razvojni koncept ovog univerziteta, odlučilo da novi pravac razvoja obeleži imenom ovog futurologa.

Džon Nezbit je vodeći svetski futurolog i jedan od najvećih mislilaca današnjice. Tvorac je koncepta megatrendovi, kojim je i započeo svetsku debatu o globalizaciji. Već više od trideset godina vodeći je svetski analitičar globalnih trendova.

Svojom knjigom „The Mind Set“ („Mentalni sklop“), 2005. godine nagovestio je krizu Evropske unije i globalnu finansijsku krizu, navodi se u saopštenju.

Nezbit je autor 10 knjiga, koje su prodate u 57 zemalja u tiražu od blizu 45 miliona primeraka. Bio je i specijalni savetnik u dve vlade SAD – za vreme predsednika Džona Kenedija i u vreme predsednika Lindona Džonsona.

Dobitnik je 17 počasnih doktorata, medju kojima je i počasni doktorat Megatrend univerziteta i profesor je po pozivu na ovoj instituciji, stoji u saopštenju.

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović podneo je ostavku na mesto rektora Univerziteta nakon što je otkriveno da na Londonskoj školi ekonomije nema njegovog doktorskog rada.

Tanjug, foto Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime