NE PRESKAČITE DORUČAK I URADITE NEKU VEŽBU!

0

Stručnjaci veruju da svako od nas može da aktivira produkciju endorfina – hormona dobrog raspoloženja! Naučite kako da, uz pomoć raznih psiholoških veština, izbegnete neraspoloženje koje nas sve hvata na početku radne nedelje.

Ponedeljak je! Sinoć ste se do kasno u noć provodili sa prijateljima, ili ste tek stigli sa mini-izleta. Danas vas opet „drma” loše raspoloženje.

Na milijarde „nesrećnika” oseća se isto kao vi. Očajava zajedno s vama, jer je vreme za ustajanje iz kreveta. Obaveze čekaju i ne mogu se odlagati zbog vaše želje za snom. A vi ste tako depresivni i džangrizavi… Ali, smognite snage i pokušajte da pobedite ponedeljak.

1. Ako je ikako moguće promenite posao

Sačinite spisak stavki koje vas čine srećnim u vezi sa poslom koji radite. Dodajte i one koje vas čine nezadovoljnim. Hm… Ako imate mogućnosti da promenite posao i počnete da radite nešto što će ređe da vas dovodi do stresnih situacija, a samim tim i do depresivnog ponedeljka – uradite to odmah.

2. Skratite spavanje za vreme vikenda

Istraživanja pokazuju da previše sna tokom vikenda dovodi do pasivnosti. Isplanirajte što više opuštenih aktivnosti za subotu i nedelju.

3. „Glavni“ posao započnite utorkom

Ako je moguće, ubedite svog nadređenog da vam dozvoli da najvažniji deo posla započnete u utorak. Vaša jedinstvena radna nedelja „od utorka do subote” bi vam na taj način oslobodila mozak od napada panike ponedeljkom.

4. Setite se zacrtanih ciljeva

Zapisujte svoje ciljeve na papiriće i okačite ih na frižider, u kupatilu, na vrata sobe u kojoj spavate… Svakodnevno podsećajte sebe na već postignute ciljeve, ali i na one koji još čekaju.

5. Upražnjavajte jutarnje vežbe

Joga, džoging, aerobik ili plivanje – nije važno koju ćete aktivnost izabrati za početak dana. Važno je da pokrenete adrenalin, da vas „odbaci” do daljih obaveza na pravi način.

6. Ne preskačite doručak

Čuvajte svoj metabolizam. Priuštite mu zdrav doručak svakog jutra.

7. Izgled za bolje raspoloženje

Komplimenti na račun vašeg izgleda, nove frizure ili boje karmina laskaju vam u svakoj situaciji, a posebno su važni u ponedeljak ujutru.

Prethodni tekstJAGODINA POBEDILA 3:0, U ČUKARIČKOM SMENE!
Sledeći tekstKOMENTAR: TAMNI VILAJET – KOLIKO JE BIO PIJAN OLJIN SIN?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime