NASTAVA OD SEPTEMBRA MOŽDA KOMBINOVANA?

0

Nastava od septembra mogla bi biti kombinovana, što znači da bi đaci imali onlajn časove, ali i svake druge nedelje dolazili u školu, najavljuje za „Blic“ ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministarstvo prosvete intenzivno radi na pripremi modela nastave za narednu školsku godinu. Kako ističe ministar Šarčević, svi koraci koji se preduzimaju su preventivni kako bi u slučaju da i u septembru bude pandemija, za đake i roditelje sve bilo spremno.

– Ukoliko virus bude prisutan, ali pandemija jenjava, spremamo se za kombinovani model. To praktično znači da bi đaci imali onlajn nastavu, ali i svaku drugu nedelju dolazili u školu, kako bi radili vežbe, dodatne konsultacije, odgovarali. Praktično provodili nastavnu nedelju na koju su inače navikli – kaže ministar prosvete.

On pojašnjava da bi uz poštovanje epidemioloških mera to praktično značilo da su jedne nedelje u školi, na primer, prvi i treći razred srednje škole, a narednih sedam dana drugi i četvrti.

– Organizacija nastave, pa i kombinovanje nije problem za starije osnovce, srednjoškolce i fakultetlije. Posebna pažnja je usmerena na najmlađe đake, odnosno na one od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koji ne mogu da budu sami kod kuće – kaže ministar.

Mogući modeli nastave biće predočeni Kriznom štabu. Šarčević kaže da nastava još nije bila tema, ali da će biti razmatrana kako bi i ministarstvo imalo preciznija uputstva i znalo koji je model najbolji.

Prethodni tekstSVAKODNEVNO SE MINIMUM 50 LJUDI DNEVNO TESTIRA U JAGODINI
Sledeći tekstU BEOGRADU ĆE BITI PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime