NAPREDNJACI U BRESJU OBILAZE DOMAĆINSTVA I UBEĐUJU MEŠTANE DA NE GLASAJU ZA DVERI?

1

Meštani Bresja javili su se Infocentrali sa optužbama na račun Srpske napredne stranke koja, kako su rekli krši predizbornu tišinu pred sutrašnje ponovljene izbore u Bresju i Ribniku. Oni su naveli da kuće i porodice u Bresju trenutno obilazi Tihomir Arsić. Meštani Bresja koji su nam se javili insistirali su da ostanu anonimni, iz straha od odmazde.

„Upravo mi iz kuće izadjose predstavnici Srpske napredne stranke. Jedan od njih tvrdi da je lični Vučićev prijatelj i savetnik, zove se Tihomir Arsić. Drugi je glavni u stranci za grad Jagodinu, drugi za selo, četvrti ne znam ko je… Dosli su da mole prijatelje da se ne glasa za Dveri i DSS. Na moje pitanje gde si ti prijatelju bio kad sam ja plivala u vodi, nemaše odgovor. Nisu poneli ni zejtin ni prašak za veš ni salame… Kako sam ih na brzaka ispreskakala ponudiše mi i rekoše da će dati sve od sebe da mi pomognu da dodjem na prvu poziciju u selu. Kao da te njihove laže i paralaže mene zanimaju. Savetnik, savetovaše ovog iz grada da me privuče u stranku, zaboravih zbog kojih pozicija jer mu treba jedna ovakva pametna i otresita zena. Čak predlagaše da mi muž udje u neku drugu stranku da budemo i pozicija i opozicija. Bruka i sramota. Šta treba više uraditi da se oslobodimo od ovih napasti“ napisala je u pismu Infocentrali meštanka Bresja čije je ime poznato redakciji.

SNS u Jagodini kao i predsednik GO ove stranke Nikola Radosavljević, na pitanje da li ova stranka krši predizbornu tišinu, odgovorio je pitanjem „Šta podrzaumevate pod kršenjem predizborne tišine“.

„Postupamo isključivo u skladu sa zakonom“ rekao je Radosavljević.

Kršenjem izborne tišine smatra se izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procena rezultata glasanja.

Pored toga, zabranjeno je i postavljanje i deljenje propagandnog materijala u blizini biračkih mesta.

Građanima će, kao i na izborima 24. aprila, biti obeležen prst sprejom od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, vidljivog pod posebnom svetlošću UV lampe, a onima koji se u momentu zatvaranja biračkih mesta, 4. maja u 20 sati, zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju.

Preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji biće objavljeni 4. maja, kasno uveče, nakon ponavljanja izbora na 15 biračkih mesta, a konačni rezultat biće poznat pošto izborni materijal stigne u RIK.

Štampanje glasačkih listića za ponovljene parlamentarne izbore je počelo u štampariji JP „Službeni glasnik“, u prisustvu predsednika Republičke izborne komisije Dejan Đurđević.

Prethodni tekstLJILJANA KUVA – ČORBICU SA BLITVOM I PILETINOM
Sledeći tekstIZLAZNOST U BRESJU I RIBNIKU OKO 40 ODSTO

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime