NAJMLAĐI PREMINULI PACIJENT ZBOG BUBREGA BIO SMEŠTEN U ĆUPRIJSKOJ BOLNICI

1

Mladić Saša R. (26) iz sela Trešnjevica kod Paraćina, najmlađa je žrtva Kovida 19 u Srbiji. Saša je preminuo u Beogradu, bio je dijabetičar i bubrežni bolesnik. Porodica i komšije smatraju da se Saša zarazio u bolnici u Ćupriji, preneo je Kurir. 

 

„Saša je bio bubrežni bolesnik. Boleli su ga bubrezi i noge su mu otekle, nije mogao ni da hoda, trpeo je jake bolove, išao je i na dijalizu ranije. Tog dana kada mu je stanje bilo jako loše zbog bolova, došla je Hitna pomoć i smestili su ga u bolnicu u Ćupriji. Tada nije bio zaražen. Nakon nekoliko dana su rekli da će biti bolje i da će početi sa dijalizom, a onda se zarazio. Priča se da se zarazio baš dok je ležao u ćuprijskoj bolnici, u kojoj su brojni lekari i sestre već oboleli od korone. U Ćurpiji je bio sedam dana a u Beogradu još sedam“, ispričala je za Kurir jedna komšinica koja nije želela da joj se objavi ime i prezime, a isto  potvrdili još neki meštani Trešnjevice.
 

 

Sagovornica Kurira je dodala da je Saša, nakon sedam dana lečenja u Ćurpiji, hitno prebačen za Beograd, gde je poslednjih sedam dana života proveo na respiratoru. Borbu za život izgubio je mlad.

„Jaoj srela sam Sašinu majku, žena je plakala ko kiša. Rekla mi je za sina da je inače dijabetičar i da je dobio koronu i da nema telefon da se čuje sa sinom. „Ne mogu ni da ga čujem“, tako mi je rekla kroz suze. Nisam znala kako da je utešim, rekla sam joj da se moli. Tuga šta ih je zadesilo. Stricu su javili da je preminuo. Tuga velika, bio je dobro dete… Ovo je muka na muku. Em roditelji bolesni, majka mu ima poremećaj zdravstveni od rođenja, otac plućni bolesnik i epileptičar, nema koju bolest nema. Saša je isto bio bolestan, imao je visok šećer i problema sa bubrezima, em siromašni. Pre 20 dana im je goreo i odžak na kući… Nemaju ni struju, ni vodu, ni telefon, ma tuga.. Dobri su to ljudi, ali žive teško, sestra se preselila u okolini Jagodine, a o dečaku su brigu maksimalno preuzeli stric i strina. Oni su se borili za to dete, strina ga je vodila stalno kod lekara. Njemu je i prošle godine bilo loše i evo sad se ovo desilo. Tragedija“, navela je komšinica.  

U Ćupriji je 145 osoba do sada pozitivno na korona virus. Veliki broj lekara i medicinskog osoblja je pozitivno, a direktor ove bolnice Slobodan Gajić nalazi se u KBC „Dragiša Mišović“. 

izvor kurir.rs

Prethodni tekstJOŠ JEDNA OSOBA U SVILAJNCU POZITIVNA NA KORONA VIRUS
Sledeći tekstPALMA: DONATORI OBEZBEDILI 3.300 PAKETA ZA UGROŽENE

1 KOMENTAR

  1. Nesreća nikad ne ide sama. Saučešće porodici. I podrška infocentrali koja jedina realno (koliko je u mogućnosti) i nepristrasno izveštava o pomoravski gradovima. Meni ste postali glavni izvor informacija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime