NAJLEPŠA SRPSKA BAJKERKA U EMIRATIMA

0

Kula – Zorjana Kanjuga iz Kule je u Srbiji poznata kao vatreni ljubitelj dvotočkaša i kao jedna od retkih žena-bajkera koja doslovce poštuje bratsvo bajkera. Zorjana je članica MK Čoper Srbija a uporedo je i modni dizajner, avanturista ali i profesionalni model.

-U pitanju je bio najveći moto skup u Ujedinjenim arapskim emiratima. Skup se održavao u periodu od 18 do 27 novembra ove godine. Sa nekim ljudima iz organizacije sam još ranije sklopila prijateljstvo preko Fejsbuka te su oni tako pratili moje aktivnosti, kako u Srbiji kao bajkerke tako i u inostranstvu kao profesionalnog modela, pa im je želja bila da imaju i predstavnika iz Srbije, pošto su imali i predstavnike iz nekoliko zemalja-kaže Zorjana i navodi da je u pitanju najveći moto skup u UE u okviru koga se održava i takmičenje u kastumizaciji tj.preradi motorcikala.

najlepsa bajkerka 3
-Ovo takmičenje je pod pokroviteljstvom IMBBA (International Master Bike Builders Association)koji su dali i svoje sudije. Najvažniji među njima je bio Mondo, koji se smatra začetnikom prerade motocikala i sa kojim sam imala zadovoljstvo da se upoznam-kaže naša lepa bajkerka.
najlepsa bajkerkaPrema Zorjaninim rečima, moto skup je u suštini sličan našim moto skupovima ali šire gledano dosta različit.
-Generalno je to okupljanje motociklista. Međutim za razliku od naših skupova, na tom skupu se održava i takmičenje u preradi motocikala koje je itekako važno za sve neafirmisane graditelje motora. Kolona bajkera ili tzv.defile je organizovan do tančina, nema iskakanja motora iz kolone ili nekih netpredvidivih situacija. Organizatori sve drže pod kontrolom. Imali smo i veliku vožnju gde smo na motorima obilazili emirate. Na samom skupu nema alkohola. Organizatori su mi platili karte i smeštaj samo da bih im učinila čast, ali i oni su meni učinili čast i dali mi jedno iskustvo koje će trajati čitav život-kaže uvek nasmejana Zorjana.
Zorjana se sa emiratskim bajkerima provozala na motoru koji su joj oni obezbedili kroz svih sedam emirata i na nekoliko mesta je ponosno isticala zastavu Srbije, kao što je to činila i kada je poslovno, zbog modelinga putovala po Evropi, indiji i Kini.

Tekst: Miša Nikolić
Foto:Priv arhiv Zorjana Kanjuga

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime