NAGRADE ZA UČESNIKE ŠKOLICE PROGRAMIRANJA

0
Nakon uspešno završenih radionica programiranja koje su se u toku zimskog raspusta odvijale u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“, organizovano je takmičenje u pravljenju igrica, kao i dodela diploma i nagrada za celokupan rad i napredovanje i najbolje napravljene igrice.

Profesor Slavoljub Brakus je decu uveo u osnove logike programiranja kroz vizuelne komponente i približio im je analitički i algoritamski način razmišljanja. Cilj Školice programiranja je da se deca motivišu da nastave da se samostalno bave programiranjem i nakon završetka radionica.

Pre uručenja diploma i nagrada, Vesna Crnković, direktorka Narodne biblioteke, pozdravila je decu i poručila im je da je veoma bitno da kompjutere i internet koriste za sticanje novih znanja i veština, a ne samo za zabavu. Takođe, podsetila je decu da je biblioteka mesto gde oni mogu da otkrivaju, uče i uživaju u čarobnom svetu knjiga i da je čitanje podjednako zanimljivo kao i programiranje. Poželela im je da i dalje vredno uče i napreduju i da na najbolji način iskoriste svoje znanje.

Svi učesnici Školice programiranja su kao nagradu dobili diplome za uspešno savladani Kurs K8-Uvod u kompjuterske nauke i besplatnu godišnju članarinu u biblioteci. Nagrađeni učenici su dobili veoma zanimljive nagrade: džojstik, “gejmerske” slušalice, “gejmerskog” miša, USB fleš memoriju, podlogu za miša…

Mlađa grupa (učenici od 1. do 4. razreda):

mesto Lazar Jovanović
mesto Dimitrije Skopljak
mesto Fjodor Rakić

Nagrada za igricu- Kruna Marković

Starija grupa (učenici od 5. do 8. razreda):

mesto Uroš Lukić
mesto Pavle Lazić
mesto Ilija Bogićević

Nagrada za igricu- Tea Bogićević

Prethodni tekst„RESAVICA“ U ŠTRAJKU – VELIKI PROTEST 19.FEBRUARA
Sledeći tekstKUD „KABLOVI“ I KULTURNI CENTAR – KONCERT NARODNIH IGARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime