NA TROTOARIMA AUTOMOBILI, NA ULICAMA BRZA VOŽNJA

4
Roditelji čija deca svakodnevno na putu do škole idu Njegoševom ulicom, uputili su pismo Infocentrali u kome su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog uskih trotoara u ovoj ulici, parkiranih vozila i brze vožnje. Oni apeluju na nadležne da reše problem kako neko od pešaka ne bi stradao.
 

„Ovim putem Vam se obaćam sa nadom da ćete pomoći nama roditeljima čija deca svakodnevno prolaze Njegoševom ulicom ne bi li došla do svoje škole „Boško Đuričić“. Trotoar u ulici, pored toga što je veoma uzan, rezervisan je očigledno za parkiranje automobila. Deca su prinuđena da hodaju kolovozom, ponekad čak i sredinom kolovoza. Da zlo bude još veće tu se nalazi i veoma nepregledna krivina na kojoj je neretko parkiran po neki automobil. Ne moramo čekati da se desi neki nemili događaj da bi se reagovalo i rešio problem. Da napomenem da se radi o mlađim školarcima, našim najmlađim sugrađanima. 

Unapred zahvalni roditelji“ 
Oni su u mejlu takodje dodali da nadležni moraju da reše ovaj problem zbog bezbednosti dece pre svih.
„Svako ko je bar jednom prošao ovuda, zna koliko je ova krivina nepregledna, a pojedini bahati vozači voze velikom brzinom. Ležeći policajac bi svakako značio. Ulica je uska, trotoar takođe. Smatram da su nadležni merodavniji od nas roditelja i da bi trebalo da pronađu rešenje da trotoar koriste deca, a ne da ga zaklanjaju parkirani automobili“ kažu roditelji dece.
Poznato je da Jagodina nema tvz. Pauk službu i problem sa nepropisnim parkiranjem u gradu je goreći. Vozači parkiraju na krivinama, na pešačkom, zbog čega je potreban pojačan oprez svih učesnika u saobraćaju. 
 
 
Prethodni tekstKOD PARAĆINCA PRONAĐENA AUTOMATSKA PUŠKA, 299 METAKA, MINE
Sledeći tekstIZNUDE, TUČE, POVREDJIVANJA U JAGODINI

4 KOMENTARA

  1. Problem u toj ulici su zgrade. Trenutno jedna ima stanare, druga uskoro. Osnovno pitanje je ko je izdao i na osnovu čega dozvolu za izgradnju.Pošto nikom neće da fali ništa, verovatno će je postaviti kao jednosmernu i kompletan saobraćaj usmeriti pored elektrodistribucije. Sramota je kako se nakaradno gradi i menja plan grada.

  2. Eno preduzete mere u ulici. Policija fotografisala automobile. Ljudi parkirani ispred kuće i stanova za koje postoje vozila. Samo da to ne reši problem.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime