NA PRIJEMU GRAĐANA UGROŽENE PORODICE SA VIŠE DECE DOBILE PO 12.000 DINARA

0

Jedan od tri godišnja prijema građana u Jagodini već u prvih sat vremena okupio je preko 500 ljudi, dok se do kraja dana očekuje da će pomoć dobiti više od 2.000 ugroženih građana. Na prijemu su pomoć potražile samohrane majke, porodice sa četvoro i više dece, stari i bolesni.

„Pošto deca polaze u školu, smatrali smo da im je potrebna naša pomoć. I zaista, veliki je broj onih koji su socijalno ugroženi a imajudsc_0002 višečlane porodice. Davali smo za svaku porodicu koja ima troje i vie dece minimum 6.000 dinara, a onima sa petoro dece minimum 10.000. Stari traže novac za lekove i uvek im pomažemo. Postoji socijalna komisija kojoj se građani javljaju. Svake godia je dajemo i romskoj deci i naša služba odlazi kod njih. Zanimljivo je da ove godine nemamo infrastrukturne probleme i zahteve tog tipa. Nemamo veliki broj građana koji je došao da traži posao. Do marta sledeće godine imaćemo još 1.500 novih radnih mesta. Poznato je da štedimo, novac za prijem je ušteđen od januara meseca. Naši funkcioneri ne koriste gradske automobile gorivo, telefone, nema kafanskih računa i dnevnica. Mesečno štedimo između devet i 11 miliona dinara. Na osnovu broja stanovnika mi imamo prava da zaposlimo 27 komunalnih policajaca, ali mi smatramo da za tim nema potrebe. Mi smo jedini grad u Srbiji koji nema pauk vozilo. Nećemo da punimo budžet kažnjavajući građane“ rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma.

dsc_0008Među onima koji su dobili pomoć je majka šestoro dece od kojih najstarije ima Daunov sindrom.

„Dobila sam pomoć za šestoro dece, za njihovu školu i ono što im je potrebno. Dobila sam 12.000 dinara koje mi mnogo znače. Ne znam šta bih bez toga“ kaže Mirjana Jaćimović.

Branka Popović, majka četvoro dece dobila je 10.000 dinara. Novac će potrošiti za pripremu đaka za školu.

„U našoj porodici samo suprug radi i sada u ovom trenutku kada deca kreću u školu, ova pomoć nam je više nego značajna“ kaže Branka.

Od 27 – 31.avgusta u Grčku ide 300 prosvetnih radnika a put finansiraju donatori.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime