NA KOSOVU SU SRBI ŽRTVE

0

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je danas da su Srbi žrtve na Kosovu i da je to jasno i Evropskoj uniji.“ Sedam godina posle jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, možemo konstatovati da su Srbi bili i ostali žrtve na Kosovu i Metohiji i vreme je da međunarodna javnost shvati ko je ko na Kosovu“ stoji u pisanoj izjavi Markovića.

Toga, 17.februra 2008. godine obišao sam Gračanicu, Laplje Selo i Čaglavicu i tada je grad Jagodina finansijski pomogla srpske enklave u centralnom Kosovu i Metohiji, naveo je Marković.  „Sedam godina kasnije, nakon svega što se dešavalo i što se dešava, svima u Evropi je jasno da su problem Albanci, a ne Srbi“, istakao je Marković, povodom sedmogodišnjice samoproglašene nezavisnosti Kosova. „EU se danas suočava s masovnim problemom azilanata sa Kosova i Metohije i svi su Albanci“, podseća Marković.
Najveći primer dvostrukih aršina na Kosovu i Metohiji je odgovornost za ratne zločine, za streljane žeteoce u Starom Gracku, decu u Goraždevcu, za martovski pogrom nad Srbima 2004., teroristički napad na autobus „Nišekspresa“ kod Podujeva, hiljade kidnapovanih, nestalih, ubijenih, otimanja i paljenja imovine… a niko nije odgovarao, navodi Marković.
„Zločinci se u ovim slučajevima ili ne pronađu ili se oslobađaju“, istakao je Marković i ocenio da je „vreme da celokupna međunarodna javnost shvati ko je ko na Kosovu i Metohiji. Prema njegovim rečima, Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK, koji je u formiranju, trebalo bi pronađe i kazni Albance koji su počinili te zločine“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime