MUŽ PREGAŽENE ŽENE OGORČEN JER NIJE ODMAH PREBAČENA U ĆUPRIJSKU BOLNICU!

0

Na predlog Višeg tužilaštva sudija za predhodni postupak u Višem sudu u Jagodini Zoran Petrović danas je odredio pritvor do 30 dana Perici Joviću (57) iz Majura kod Jagodine.

On je prošlog petka skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teže povređena majka troje dece Dragana Milanović (29), koja je preminula od posledica povreda glave posle pet dana u ćuprijskoj bolnici.

dragana milanovic„Dragana je žrtva sistema, jer se nesreća dogodila u 15.15 sati, a ona je prebačena u ćuprijsku bolnicu, koja jedina ima skener u Pomoravlju, tek u oko 20 sati. Do tada su njene povrede kvalifikovane ,,odokativno“ kao lake. Da je odmah prebačena u ćuprijsku bolnicu, ne bi bilo zadržavanja i čekanja u jagodinskoj bolnici, koja nema mogućnosti, znanja i dobre volje lekara da pomognu teškim pacijentima. Možda bi Dragana bila živa da su odmah poslali za Ćupriju, jer tamo rade stručni lekari koji zaista žele da pomognu pacijentima, priča njen suprug Aleksandar.

Iz jagodinske bolnice istuču da su kada je reč o tom slučaju preduzeli sve što je u njihovoj moći, te podsećaju da nemaju mogućnosti za prijem i zbrinjavanje pacijenata sa teškim povredama glave, kao i da se evidnetantan nedostatak kadrova održava na efikasnost rada.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Jovića zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je predviđena kazna zatvora od dve do 12 godina – rekao je Viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković.

On je dodao da je tužilaštvo sudiji za predhodni postupak Višeg suda u Jagodini predložilo da Joviću odredi pritvor.

– U toku istražnog postupka biće preduzete sve potrebne radnje i izvedeni svi relevantni dokazi, radi utvrđivanja krivične odgovornosti osumnjičenog – naglasio je Vučković.

Rezultati analize pokazali su da je Jović imao 2,13 promila alkohola u u momentu drugog vađenja krvi neposredno nakon saobraćajne nezgode.  Saobraćajna nezgoda dogodila se 16. januara oko 15.20 sati u Majuru, kod Jagodine kada je Jović svojim „fijat puntom“ oborio pešaka – Draganu Milanović koja je za ruku vodila svoje četvorogodišnje dete. Jović je uhapšen 21. januara, nakon što je tužilaštvo dobilo rezultate analize krvi osumnjičenog.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime