MOKRI KOLOVOZI I POLEDICA

0

Saobraćaj se od jutros odvija po mokrim kolovozima s mogućom poledicom zbog mraza, dok magla smanjuje vidljivost ispod 200 metara na području Kraljeva, Kragujevca i na prilazima Kopaoniku, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Snežne padavine su prestale, a slab sneg koji je juče padao u većini krajeva Srbije nije bitnije uticao na prohodnost puteva.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Bez zimske opreme i lanaca ne kretati na put

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su I prioriteta – auto-putevi i državni putevi I prioriteta, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Kosova, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požarevca, Mačve, Novog Pazara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Mačve, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Valjeva, na putu II B-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano, važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Zaječara, postoje povremeni sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najviše ih ima na putu IB-34 (DJerdapska magistrala).

Na putevima IB-34 i IB-36 moguce je stvaranje ledenica u tunelima.

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja – Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci – Stanišinci – Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode – Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, moguć je led na putnim pravcima: I B-23 Granica sa PZP Užice (Uzići) – Požega – granica sa PZP Čačak (Asanovac), I B-21 Granica sa PZP Valjevo (Bačevci) – Kosjerić – Požega – Arilje – Granica sa PZP Ivanjica (Divljaka) i II A-196 Granica sa PZP Čačak (Ljetine) – Arilje – granica sa PZP Užice (Visoka).

Otcepljenje kolovoza postoji na putnom pravcu II B-342 Ub – Karaula – Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime