MLADI DA SE BAVE SPORTOM A NE DA ŽIVE KAFANSKIM ŽIVOTOM

0

Skupština grada Jagodine je, u budžetu za iduću godinu, za oblast ficičke kulture i sporta, opredelila 238.000.000 dinara, sa namerom da se mladi bave sportom, žive sportskim, a ne kafanskim životom.

Najviše sredstva, 98.000.000 dinara, opredeljeno je za troškove održavanja sporstkih objekata, „kojih je poslednjih deset godina, izgrađeno 50, pre svaga sportskih terena za male sportove po mesnim zajednicama, sa kompletnom rasvetom i drugim sadržajima“, izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

– Želimo da se mladi bave sportom, da im vrhunski sportaši budu uzor, da ih otrgenom od poroka, alkohola i droge, da žive sportskim a ne kafanskim životom – rekao je Marković Tanjugu.

Uz to, iz masovnosti se dobijaju i vrhunski sportisti, pa tako Jagodina danas ima 120 sporstkih orgnaizacija sa 30 raznih sporstkih disciplina, ima 25 reprezentativaca iz raznih sportova, svetske prvake u borilačkim veštinama, a klubovi raspolažu sa preko 5.000 registrovanih sprtista od najmladjih do najstarijih kategorija, objasnio je Marković.

U odluci o budžeti za iduću godinu, u oblasti fizičke kulture, stoji i da je „za sporstaka takmičenja od posebnog značaja“, opredeljeno 60.000.000 dinara, za izgradnju i dogradnju sportskih objekata 26.000.000 dinara za aktivnosti sportskih organizacija, društva i udruženja 50.000.000 dinara, za podršku predšskolskom, školskom i rekreativnom sportu 4.000.000 dinara…

Tanjug

Prethodni tekstSINDIKAT OČEKUJE SASTANAK SA ITALIJANSKIM VLASNIKOM
Sledeći tekst„HILL HOTEL“ ZASIJAO NOVOGODIŠNJIM SJAJEM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime