Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je krivičnu prijavu protiv 14 osoba, koje smatra odgovornim za nesreću u rudniku „Soko“

0

Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je jutros Višem tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv 14 osoba, koje smatra odgovornim za nesreću u rudniku „Soko“ kod Sokobanje 1. aprila u kojoj je poginulo osam, izjavila je za Tanjug državni sekretar Jovanka Atanacković, prenosi RTS.

„Tužilaštvu su predate sve informacije sa dokumentacijom kojom Ministarstvo raspolaže o nesreći, jer želimo da se još jednom ispitaju sve okolnosti i da se utvrdi istina o nesreći“, rekla je Jovanka Atanacković.

„Krivičnu prijavu podneli smo za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, jer smatramo da su osumnjičena lica navedena u prijavi odgovorna za izvršenje ovog teškog dela, jer se izvođenje radova obavljalo na osnovu neispravne i nevažeće dokumentacije, zbog toga što je bilo činjenja, ali i nečinjenja suprotno propisima, pa je na žalost došlo do ove nesreće“, izjavila je Atanackovićeva.

Navela je da Ministarstvo smatra kako postoje indicije da su osumnjičeni naručili tehnički rudaski projekat koji se radi na osnovu dopunskog i glavnog rudarskog projekta, za koje nisu postojala odobrenja Ministarstva rudarstva i energetike ili su ta odobrenja istekla.

Osam rudara je stradalo, dok je 21 povređen u rudniku mrkog uglja „Soko“ kod Sokobanje. Saopštena su imena poginulih. Resorna ministarka Zorana Mihajlović rekla je da u rudniku nije došlo do eksplozije, već da su se rudari ugušili zbog visoke koncentracije metana.

FOTO ILUSTRACIJA

Prethodni tekstNa ulicama nasilnička vožnja pod dejstvom alkohola i droge
Sledeći tekst„ŠKOLARAC – POLETARAC“ edukativni centar za decu, vođenje dece do škole, pomoć oko domaćih zadataka i još mnogo toga

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime