MINISTARKA PRAVDE O DOŽIVOTNOJ KAZNI ZA UBICE I SILOVATELJE DECE

0

Govoreći o akciji Fondacije Tijane Jurić i prikupljanju potpisa za izmenu krivičnog zakona da se uvedu doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, ministarka pravde Nela Kuburović je pojasnila da je Ministarstvo pravde 2015. godine pokrenulo izmene i dopune krivičnog zakona i da je u predlogu ostavljena mogućnost uvođenja doživotnog zatvora za najsvirepija ubistva.

„Očekuje se da stručna javnost da konačan stav. Raspoloženi smo da prihvatimo mišljenje stručne javnosti, a zahvaljujemo se Fondaciji Jurić koja je pokrenula ovo pitanje“, zaključila je ona.

U Jagodini će potpisi biti prikupljani od 23-28.oktobra na Fakultetu pedagoških nauka (Kancelarija studentske organizacije) od 12 do 16 sati, a u istom periodu u salonu „Royal SM“ u Teslinoj ulici preko puta OŠ „17.oktobar“.

Naime, potpisi se prikupljaju za peticiju da bi Skupština i Vlada Srbije uveli u Krivični zakonik novu sankciju kojom bi postojeća maksimalna kazna od 30 do 40 godina za počinioce najtežih krivičnih dela, kakva su ubistva dece, maloletnika i trudnih žena, bila zamenjena doživotnim zatvorom.

Akcija traje do 29. oktobra, a cilj inicijatora, Fondacije „Tijana Jurić“ i „Blica“ je da građansku inicijativu potpiše 500.000 građana.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime