Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila Manasiju

0

Ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković posetila je danas manastir Manasiju u Despotovcu. Ovom prilikom rečeno je da je Ministarstvo kulture i informisanja u obnovu kula i pojedinih delova manastira poslednjih nekoliko godina izdvojilo oko 34 miliona dinara.

„Ove godine se ulaže u obnovu jednog od unutrašnjih stubova i zidova, a Republički zavod za zaštitu spomenika kulture sprovešće javnu nabavku. Očekujemo da se završi krajem juna meseca i da se nastavi sa radom na obnovi i očuvanju ovog istorijskog spomenika kulture. Došla sam ovde na poziv igumana Jeromonaha Pavla da razgovaramo o daljim ulaganjima Ministarstva kulture i informisanja i države u obnovu i rekonstrukciju ovog predivnog srednjovekovnog zdanja, važnog istorijskog utvrđenja za kulturu i identitet našeg naroda“, naglasila je Gojković, podsećajući da je za tu namenu već izdvojeno 8,5 miliona dinara.

Gojković je istakla da je izuzetno važno da se nastavi sa ovim poslom obnove i zaštite i da se na pravi način prikaže našem narodu i svetskoj javnosti kakvu lepotu posedujemo i dodala da obnova kulturnog nasleđa i naših važnih srednjovekovnih manastira zaslužuju posebnu pažnju države.

Foto instagram Maja Gojković

Prethodni tekstOpština Svilajnac predstavila projekat digitalizacije opštinske uprave
Sledeći tekstMinistarka kulture i informisanja obišla Lisine i prirodne lepote Despotovca

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime