Miniran protest na planini Baba u Paraćinu?

0
Danas je u selu Plana (Paraćin) održan protest GG Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje protiv radova u kamenolomu koje izvodi Kruševac put AD. Medjutim, kako je naveo Aleksandar Jovanović Ćuta koji je došao ispred Odbranimo reke Stare planine da protest Paraćinaca podrži, došlo je do ometanja protesta i sudeći prema njegovoj objavi, miniranja skupa:
„Šta se to danas dogodilo na protestu na kamenolomu na padinama planine Babe? Zapravo ništa novo. Po ko zna koji put pojavila istetovirana urlajuća spodoba sa megafonom u ruci i zajedno sa nekolicinom svojih nabildovanih ortaka pokušala da spreči ljude da govore. To isto besno krdo viđali smo u Rakiti, na našim tribinama i protestima. U nekoliko navrata zamalo nije došlo do tuče nakon čega smo pod policijskom pratnjom sprovedeni do zgrade Opštine gde su predati zahtevi.
Zašto su ljudi u tom kraju preplašeni?! Ko to noću džipovima patrlolira po selu, dok po danu odjekuju detonacije i nestaje šuma. Kakva je budućnost ovog kraja ukoliko se nastavi sa uništavanjem prirodnih resursa? Ova pitanja postavili smo sestrama Manastira Presvete Bogorodice u Lešju, meštanima i građanima Paraćina“. Jovanović je najavio pojašnjenje situacije i detalje u vezi sa današnjim ometanjem protesta.
 
 
 
 
 
 
Prethodni tekstKonkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica
Sledeći tekstĆuta: Narod u Paraćinu je preplašen, noću se patrolira džipovima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime