MIHAJLOVIĆ: VUČIĆ JE NAJUGROŽENIJI ČOVEK U ZEMLJI

0
Mesto: Beograd Datum: 27.01.2016 Dogadjaj: DRUŠTVO/EKONOMIJA/SAOBRAÆAJ/ŽELEZNICA - izjave za medije uèesnika Osnivaèke konferencije Saveza za železnièke inovacije u Jugoistoènoj Evropi (South East Europe Alliance for Rail Innovation – SEESARI), èiji su organizatori "Železnice Srbije" a.d., Meðunarodna železnièka unija (Union Internationale des Chemins de fer, International Union of Railways - UIC) i Prometni institut Ljubljana d.o.o. Licnosti: Zorana Mihajloviæ - potpredsednica Vlade i ministarka graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je premijer Srbije najugroženiji čovek u zemlji i da je brine što se još ne zna čije je oružje pronađeno u blizini premijerove porodične kuće u Jajincima.

„Nema dileme da je premijer Aleksandar Vučić najugroženiji čovek u zemlji. Verujem da to znaju i oni čiji je posao da brinu o bezbednosti premijera i njegove porodice i da svoj posao rade kako treba“, rekla je Mihajlovićeva za „Večernje novosti“.

Na pitanje da li je izjava ministra Aleksandra Vulina protiv američkog ambasadora Kajla Skota posle slučaja Jajinci pokvarila odnose dve zemlje, ona je kazala da su odnosi Srbije i SAD na dobrom putu i da ničija izjava ne može da pokvari diplomatske odnose koji traju 135 godina.

Ona je rekla i da se namerno stvara fama o podeli na „proameričke“ i „proruske“ ministre u Vladi Srbije.

„Spremna sam da budem igrač i zapada i istoka i severa i juga samo, ako će to da donese boljitak mojoj zemlji“, navela je Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila i da je pobeda Donalda Trampa na američkim izborima iznenađenje, ali da nije neočekivana, kao i da se u Srbiji od njegove pobede pravi politički folklor.

„Nije Srbija određivala ko će biti predsednik SAD. Videćemo sada kako će izgledati politika SAD prema Balkanu, kao što ćemo videti kakva će biti dalja previranja u EU. Sve će to na direktan ili indirektan način da utiče na nas, bez obzira koliko smo mali. Ali, baš zato što smo mali, treba da budemo mudri“, navela je Zorana Mihajlović.

Na pitanje da li može da kaže da neće biti kandidat za predsedika Srbije, ona je rekla da o tome ko će biti kandidat SNS-a na izborima odlučuje lider naprednjaka Aleksandar Vučić i vrh stranke.

„Onaj kandidat il kandidatkinja koji dobije podršku Vučića, biće novi predsednik Srbije“, kazala je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li će podržati kandidaturu Tomislava Nikolića, ona je rekla da je rano da razmišlja o tome.

Beta

Foto Fonet, Božidar Petrović

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime