MEŠTANI MIJATOVCA UPORNI! I BLOKADA PUTA I ZAHTEVI!

0

Meštani sela Mijatovca predvođeni predsednikom opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem, razgovarali su sa direktorom preduzeća Putevi Srbije, nezadovoljni jer ne mogu da izađu na regionalni put i jer su im dva izlaza zatvorena. Od kako je počela gradnja nadzvožnjaka između Jagodine i Ćuprije, problemi nikako da prestanu. Stotinak meštana Mijatovca kod Ćuprije danas od 15.20 do 16.30 sati blokiralo je regionalni put Jagodina-Ćuprija, jer nisu bili zadovoljni obrazloženjem predsednika opštine Ninoslava Erića.

„Na sastanku sa direktorom preduzeća Putevi Srbije dogovoreno je da se u ovoj godini izgradi kružni tok na ovoj deonici, a do tada bi trebalo da se uspostavi vertikalna signalizacija radi pristupa seoskog puta regionalnom. Projekat vertikalne signalizacije biće urađen za dve nedelje i tada će meštani moći da pristupe regionalnom putu, dok će kružni tok biti izgrađen do kraja godine – rekao je Erić i dodao da se sada ispravljaju greške vlasti od pre pet godina.

On je najavio da će za dve nedelje protestovati zajedno sa meštanima Mijatovca ukoliko se ne uspostavi saobraćaj između sela i regionalnog puta.

Meštani su najavili da će večeras na sastanku formulisati zahteve prema opštini, Direkciji za puteve, ŽTP i resornom ministarstvu. U vreme blokade saobraćaj se obavljao preko auto-puta i stare trase regionalnog puta prema Paraćinu.

– Zahtevamo da nam se odmah omogući korišćenje pristupnih puteva i izlaza prema regionalnom putu. Čak ni projekat signalizacije nije završen, a mogao je da bude spreman pre dva meseca. Formulisaćemo zahteve, ali je sve ovo iznuđeno i svi imamo štetu – rekao je meštanin Miroslav Todorović.

Problemi meštana Mijatovca počeli su izgradnjom novog pravnca međnarodne pruge od Gilja do Paraćina, a sve je kulminiralo puštanjem u saobraćaj nadvožnjaka koji je blokirao dva izlaza meštana na regionalni put.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime