MASOVNO TESTIRANJE ZA 48 SATI

0
BELGRADE, SERBIA - APRIL 1: Prime Minister of Serbia Aleksandar Vucic makes a statement to the media following emergency meeting of the Serbian government as Serbian ultra-nationalist Vojislav Seselj has been found not guilty of war crimes and crimes against humanity over the Balkan wars in the 1990s, in Belgrade, Serbia on April 1, 2016. Nihad Ibrahimkadic / Anadolu Agency, Image: 280166802, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Krenućemo na masovna testiranja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što će biti promena principa rada.

– Što se prve teme tiče, suština je u sledećem. Promenićemo svoj pristup i politiku. Uz podršku kineskih prijatelja počećemo za 48 sati, drastično uvećanje testiranja. Imamo dovoljan broj testova. Zašto ovo radimo? Zašto je ovo potpuna promena pristupa sada? Mnoge zemlje u Evropi su se trkale kako da odigraju politički. Daćemo sve od sebe, borićemo se duplo snažnije nego do sada. Šta kažu kineski lekari? To je kao kad imate gangrenu na nozi i svaki dan uspešno odsecati po milimetar gangrene, a ona se širi… Zato je cilj da obuhvatimo što više ljudi. Kada to uradimo zahvatićemo deo gotovo zdravog tkiva. Kada to uradimo, organizam će biti zdrav. Kod Kineza je kriza trajala 29 dana. Oni su rekli da nema potrebe da produžimo policijski sat, tako da nećemo proširivati policijski čas – rekao je predsednik.

O hlorokinu, potencijalnom leku za COVID 19

Vučić je govorio i o hlorokinu, lek za koji se spekuliše da bi mogao biti koristan za lečenje COVID-19.

– Počećemo da proizvodimo ovde hlorokin, iako ga imamo za više hiljada bolesnika, ali smo spremni da proizvodimo još – rekao je on.

Govoreći o broju slobodnih respiratora, predsednik je rekao da postoji mogućnost da Srbija bude među zemljama koje će imati najviše slobodnih ovih uređaja na svetu.

– Sledeće nedelje ćemo imati bar 20 miliona hirurških maski. Od juče, fabrika kvasca radi. Sve smo napravili da država može normalno da funkcioniše. Za nas je najvažnije da lekari izdrže, već su umorni, a čekaju nas još veći napori – dodao je Vučić.

O dodatnim merama, kako je dodao, pričaće nakon „kontranapada“, odnosno masovnih testiranja stanovništva.

Prethodni tekstŽENA STARA 70 GODINA OTPUŠTENA IZ BOLNICE – NA ULICU?
Sledeći tekstPRODAVNICE ĆE RADITI OD 7 DO 15 SATI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime