Masovni pomor ribe u Velikoj Moravi, Ministarstvo poljoprivrede još ne reaguje

0

Drugi put u poslednjih desetak dana na Velikoj Moravi u ataru sela Brzan, došlo je do masovnog pomora ribe pod još uvek nerazjašnjem okolnostima. Opština Batočina uputila je zahtev za hitnom istragom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede s obzirom da se stanovnici Batočine snabdevaju vodom za piće sa bunara koji se nalaze upravo u ovom ataru. 

„Predstavnici ribolovačkog udruženja iz Batočine prijavili su velike količine mrtve ribe na više lokacija, kao i neprijatan miris koji se širi duž toka Velike Morave u ovom ataru. Takođe, boja vode je crna i drugačija nego inače. S obzirom da se stanovnici Batočine snabdevaju vodom za piće sa rečnih bunara koji se nalaze upravo u ovom ataru i odmah do mesta gde je primećen masovni pomor ribe, kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi, obraćamo vam se hitnim zahtevom za utvrđivanje uzroka ovog pomora i dostavljanja informacija o tome“ navodi se u dopisu predsednika Opštine Batočina, Zdravka Mladenovića.

Nadležni se još nisu oglasili o ovom pomoru ribe.

Prema ranijim istraživanjima, koje je objavio Energetski portal najzagađenija u slivu Velike Morave je reka Lepenica i ona je četvrte klase, a neretko se nalazi i van klase. Od opasnih materija u vodi su registrovane veće količine gvožđa, mangana i tanina, navodi ranije N1.

Prethodni tekstU Despotovcu isključen iz saobraćaja vozač koji je vozio pod dejstvom kanabisa
Sledeći tekstVučić: Episkop Nikanor je unizio našu crkvu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime