MAJKE KOJE IMAJU DECU DO 12 GODINA, OSTAJU KOD KUĆE UZ PUNU PLATU

21

Majke koje imaju decu do 12 godina, ostaju kod kuće uz punu platu, rekao je večeras na konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Plate neće padati, nema otkaza“

Vučić je naglasio da plate neće padati i u javnom sektoru neće biti otkaza, jer je dobro stanje u budžetu.

– Sada ćemo imati i nešto više novca zbog depresijacije dolara koja nam je smanjila javni dug. Imamo čvrstu i stabilnu ekonomiju – rekao je predsednik Srbije.

Prethodni tekstZABRANA KRETANJA OD 20 ČASOVA DO 5 SATI UJUTRU
Sledeći tekstDVE CISTERNE DEZINFIKOVAĆE SVE ULICE U JAGODINI

21 KOMENTARA

 1. Da li se ovo odnosi samo na majke u javnom sektoru ili na sve majke u radnom odnosu i sa decom do 12 godina? Ako se odnosi samo na majke u javnom sektoru onda je ovo bezobrazluk… Šta smo mi, majke drugog reda??? Bake ne smeju da čuvaju decu i da se kreću, a mi moramo na posao sa punim radnim vremenom. A deca???

 2. Dali se ovo odnosi i na samohrane oceve i sta ako firma neda da odsustvujem nego me isteraju sa posla postoji li broj telefona na kome mozemo da prijavimo

 3. Ni sve majke u javnom sektoru nisu isto! Ovo ne vazi za Ministarsto unutrasnjih poslova i za majke koje imaju status ovlascenih sluzbenih lica, izuzev ako i muz ne radi u istom ministarstvu i u istom statusu. Majke u statusu ovlascenih sluzbenih lica ciji muzevi rade u privatnom sektoru, i ne mogu da odsustvuju s posla, nemaju resenje za svoju decu. I za njih niko nema razumevanja.

 4. Da li majke koje rade po trznim centrima imaju pravo da budu uz svoju decu kao i majke po drzavnim ustanovama. U mom slučaju nije tako. Moram na posao iako moja deca od 2 i 4 god ne idu u vrtic. Znaci imamo 2 kategorije majki. Pa lepo bas….

 5. Da li ovo važi i za samohranu majku čije je dete starije od 12 godina i koja je apsolutni staratelj, a ima i stare roditelje koji ne mogu ni do prodavnice???

 6. Svaka izjava im je diplomatska i niko nema precizan idgovor.Ako se ovo odnosi samo na javni sektor onda nije u redu prema nama koji radimo kod privatnika.Ja licno imam opciju da radim od kuce ali mojoj firmi to nije dovoljno vec insistiraju da dolazim na posao.Apsolutno nije fer .

 7. A šta je sa majkama koje rade u javnom sektoru preko zadruga.One su već dobile otkaze do daljnjeg.Bez plate i bez posla treba a od čega da decu gaje i hrane.Ne mogu na ulicu ni da prose.Sramota šta se radi.

 8. nije istina ili to vazi samo za odredjene jer majke u fabrikama rade puno rano vremea decu ostavljaju kod bake i deke,strasno i zalosno,ne vazi to za sve!sraaamoootaaa

 9. Ja sam preduzetnik i jedini radnik…imam dvoje dece do 12 god,suprug nezaposlen, kakva su moja prava,a od pocetka ovog vanrednog stanja nemam prihod ni doprinose da isplatim???

 10. ljudi shvatite da niko nije isti.u ovakvim situacijama svako gleda svoje du….!bas njih briga za majke koje rade kod privatnika!!
  jedini totalni karantin.ovako cemo svi da se zarazimo!!

 11. Radim u državnoj ustanovi i imam dete od 9.god i supruga u istoj ustanovi koji ne može da odsustvuje sa posla, pošto ustanova tvrdi da nema nikakvog dopisa već samo reč predsednika na TV. da li ja imam pravo na plaćeno odsustvo radi čuvanja deteta u ovoj vanrednoj sitiaciji

 12. Ne znam odakle vam ideja da vazi samo za javni sektor??? a, i da vazi da li bi vama bilo lakse ako u javnom sektoru ne vazi??? Umesto da brinete svoju brigu, uvek je tudja vaznija! Sramota!!!! Ako ste u privatnom sektoru da li je pitanje kako da resite svoj problem vazniji ili je vaznija zavist da li mame u drzavnom sektoru mogu da ostvare to pravo????? Obavestavam vas,iz pouzdanih izvora, ovo vazi za poslodavce koji imaju sluha za to pa je različito. U javnom sektoru negde mame nemaju to pravo, a i ima mama koje u privatnom negde imaju pravo da odsustvo. Da li ovaj podatak resava vasu situaciju???? Da li ste rastetecenje ako cujete da ne vazi u javnom sektoru??

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime