MAJKA MESECIMA OSTAVLJALA ČUDNE PORUKE NA FEJSBUKU

0

Zaprepašćenje i šok koje je izazvala vest da je osmomesečna devojčica Anja M. pronađena u plastičnoj kesi na terasi jednog stana na Vračaru i vest koju su objavile beogradske novine da ju je kako se sumnja, majka ugušila jastukom, ne stišavaju se. Novi detalji su još jeziviji. Majka se nalazi u zatvorskoj bolnici i kako Infocentrala nezvanično saznaje, u Centru za socijalni rad u Svilajncu ovaj slučaj je poznat. Inače, Tanja M. (37) ima i ćerku iz prvog braka koja je takođe data ocu.

Tanja M. je mesecima unazad na fejsbuk profilu ostavljala, malo je reći, čudne statuse. Njen suprug Plasid M. prijavio je policiji i Centru za socijalni rad u Svilajncu gde su živeli, ponašanje supruge. Neki od statusa su i ovi:

tanja i plasid fejsbuktanja i plasid fejsbuk 1Pretpostavlja se da je bila nezadovoljna mešanjem Centra za socijalni rad. Po njenim statusima na društvenim mrežama jasno se vidi da je u braku postojala netrpeljivost.

tanja i plasdi fejsbuk 3tanja i plasid 4Šta se zaista odigravalo u kući ove porodice, znaju samo akteri u ovoj tragediji. Tanja je pisala i govorila da voli svoju decu i teško je poverovati da bi nešto ovako učinila, tvrde ljudi koji su poznavali ovaj bračni par.

tanja i plasid 5Policiju je, u sredu veče, pozvala Tanjina majka koja joj je ustupila stan da boravi sa svojom bebom. Kako joj se duže vreme nije javljala na telefon, odlučila je da dođe i proveri šta se dešava. Pošto niko nije otvarao vrata policija je nasilno ušla u stan.

Njena ćerka je omamljena ležala na podu. Bila je umazana krvlju i imala je tragove sečenja vena na rukama. Pozvana je Hitna pomoć, a u međuvremenu, baka je sa policijom pokušavala da u stanu pronađe bebu. Ubrzo su na terasi, u najlon kesi otkrili devojčicu koja nije davala znake života.

Kako pišu Večernje novosti, u Hitnoj pomoći su nam potvrdili da su pregledali bebu, koja je bila modra. Prvi znaci ukazivali su da je bila mrtva već sedam dana. Na detetu su uočene modrice na vratu i oko usana, dok na telu nije bilo drugih vidljivih tragova nasilja. Istražni organi, za sada, sumnjaju da je malena Anja ugušena jastukom, ali se potvrda još čeka.

6Tanja je, inače, poslednje dve godine živela u Svilajncu, sa suprugom i njihovom bebom. Onda se, iznenada, pre desetak dana, vratila u Beograd. Ona je već imala jedan brak iza sebe i desetogodišnju ćerku Anu o kojoj je brinuo otac, odnosno, Tanjin prvi muž.

– Majka nastradalog deteta Tatjana (devojačko Lakić) bila je na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu do 2011. godine – rekli su nam u GCSR. – Socijalni radnici su, tada, doneli odluku da roditeljsko pravo povere ocu. Tanja je, u međuvremenu, zasnovala novu bračnu zajednicu.

Svilajnčani poznaju Plasida M koji važi za uspešnog švajcarskog investitora u ovom gradu. On je u Svilajncu ovlašćeni zastupnik holandsko-švajcarske firme „Tri stan freš produkt“, koju je u Srbiji registrovao poznati holandski proizvođač hrane „Koleman fuds produkt“. Plasid je ovim poslom počeo da se bavi pre petnaestak godina. On ima sina iz prvog braka.

„Poznajemo Plasida dobro, to je dobar čovek, veseo, prirodan. Čuli smo da je bilo problema između njih i da je on nju prijavljivao Centru za socijalni rad i policiji, kako nešto s njom nije u redu. Nismo znali šta se događa, ali se pričalo da ne cvetaju ruže u njihovom braku . Nekad smo ih viđali kako šetaju dete po Svilajncu ali ništa nije ukazivalo da se ovakva tragedija može dogoditi. U šoku smo“ kažu Svilajnčani.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime