MAJA GOJKOVIĆ NA ČELU ODBORA ZA KULTURU

0
Mesto: Beograd Datum: 29.12.2015 Dogadjaj: POLITIKA - sednica Skupštine Srbije Licnosti: Maja Gojkoviæ

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković većinom glasova izabrana je za predsednicu Odbora za kulturu i informisanje. Za zamenicu je izabrana poslanica Liberalno demokratske partije, Nataša Mićić.

Maju Gojković je za predsednicu Odbora za kulturu predložila poslanica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović, koja je predsedavala sednicom odbora kao najstarija poslanica.

„Predlažem Mićić jer ima ogromno političko iskustvo, odličan je pravnik i poznaje rad odbora, kao i zbog toga što je član opozicione stranke, ima razumevanja i moćićemo da se dogovorimo oko rada odbora“, obrazložila je Gojković svoj predlog.

Za izbor Maje Gojković glasalo je 12 odbornika, a dva glasa su bila protiv i isto toliko uzdržanih. Gojković se posle izbora zahvalila na izboru.

Ona je za svog zamenika predložila poslanicu Liberalno demokratske partije Natašu Mićić, što je prihvaćeno.

Nataša Mićič je rekla da će ta stranka podržati izbor Gojković, jer kada se pogleda ko je sve član Odbora, logično je bilo zaključiti da će biti izabrana za predsednicu. „Sa kulturom sve počinje i sve završava, a isto važi i za informisanje. Smatram da je dobro da predsednica parlamenta bude i predsednica Odbora, ali iz iskustva znam koliki je obim posla predsednika parlamenta i izražavam bojazan da li će Gojković uspevati da se sa svime izbori“, rekla je Mićić.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime